Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzięki za podpowiedź - w sumie nie zauważyłem że pojawiła się w tym wątku wcześniej. Ale fakt - to działa. A w touringu E39 nie trzeba nawet nic rozkręcać (przynajmniej w mojej wersji - bez navi, radio Business plus 6 CD w bagażniku, terminal karty (czyli pewnie cała centralka) znajduje się w bagażniku po prawej pod boczną osłonką ale nad nadkolem - czarna skrzyneczka z wejściem na dużą kartę (ISO) i ze strzałką. Kartę wkładajcie stykami do góry - śmiga pięknie (heyah) :) jeszcze raz dzięki!
Opublikowano

Jeśli nie masz telefonu w podłokietniku lub na konsoli to :

1. Masz nie oryginalna kierownicę

2. Ktoś wymontował telefon

3. Cholera wie dlaczego :D

Normalnie służy do obbierania rozmów przez modół głośnomówiący

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja mam następujący problem - Telefon SIEMENS Bit II ze słuchawką bezprzewodową. Po włożeniu baterii (paluszki - akumulatorki) słuchawka zaczyna wydawać dźwięk (przerywany) jakby jakiś alarm a na wyswietlaczu zaczyna coś niewyrażnie pojawiać się wraz z dźwiękiem.

Czy ktoś już się spotkał z czymś takim, a może ktoś ma jakies doświadczenie z tymi telefonami i ma jakieś pojęcie czym to może być spowodowane?

Opublikowano
Ja w E46 mam na kierownicy słuchakwe namalowaną na przyciusku co to może być??

Masz multimedialną kierownicę, a ten guzik służy do włączenia i wyłączenia telefonu (coś jak zielona i czerwona słuchawka w jednym) bez potrzeby odrywania rąk w czasie jazdy. Ale czy sam telefon masz zamontowany w aucie ...

Opublikowano
Ja mam następujący problem - Telefon SIEMENS Bit II ze słuchawką bezprzewodową. Po włożeniu baterii (paluszki - akumulatorki) słuchawka zaczyna wydawać dźwięk (przerywany) jakby jakiś alarm a na wyswietlaczu zaczyna coś niewyrażnie pojawiać się wraz z dźwiękiem.

Czy ktoś już się spotkał z czymś takim, a może ktoś ma jakies doświadczenie z tymi telefonami i ma jakieś pojęcie czym to może być spowodowane?

I tak ma być = słuchawka zaczyna się ładować. To "coś" na wyświetlaczu powinno być migającym symbolem bateri.

Opublikowano

I tak ma być = słuchawka zaczyna się ładować. To "coś" na wyświetlaczu powinno być migającym symbolem bateri.

Nie bardzo rozumie pojęcie "słuchawka zaczyna się ładować" :doh: Wkładam naładowane akumulatorki do niej i trzymając ją w rece takie rzeczy się dzieja.

Opublikowano

Nie bardzo rozumie pojęcie "słuchawka zaczyna się ładować" :doh: Wkładam naładowane akumulatorki do niej i trzymając ją w rece takie rzeczy się dzieja.

Jeśli tak się dzieje kiedy trzymasz słuchawkę w ręku, to znaczy że szuka ONA bazy - w takim razie powinno migać "base search" albo po niemiecku "base suchen", i piszczeć... Czy nie miałeś nigdy doczynienia z bezprzewodowym telefonem w domu?

• 1 rok później...
Opublikowano
A u mnie jest napisane cały czas base suchen i nic się nie dzieje. Jak połączyć ją z bazą? Mam kartę wsadzoną pod telefonem w podłokietniku, ale działa, bo przez BC można dzwonić... Tylko słuchawka rozłączona z bazą...