Skocz do zawartości

pompa wspomagania dziwne wibracje w kierownicy bmw e36 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy mam taki problem z pompa wspomagania na wolnych obrotach przy ruszaniu z miejsca i lekkim dodaniu gazu mam takie małe mrowienie w kierownicy (czasem) raz ono jest a raz nie wiec wypłukałem układ i zmieniłem olej lecz żadnych zmian nie było nadal czasem wspomaganie się odzywało wiec zmieniłem pompę na używana ale rzekomo w dobrym stanie i problem nie ustąpił nie wiem o co tu chodzi. czy obie te pompy które mam są wadliwe? jedna jest LUKA 110Bar a druga BMW 130Bar na obydwóch jest ten sam problem teraz zmieniłem kolejny raz olej na Hipol 2 atf i jest morze minimalna poprawa.wcześniej jeździłem i płukałem układ kilka razy castrolem atf. żadna pompa nie cieknie układ szczelny nie wiem o co tam chodzi. wspomagania nie forsuje nie jeżdżę z kolami skręconymi na max itp. morze kola opony magiel? miał ktoś kiedyś taki objaw? kola z przodu to 225/45/17
  • 4 lata później...
Opublikowano
nie wiem czy kolega jeszcze jest na forum, ale czy poradziles sobie z tym problemem ? :D minęło juz troche czasu i może dalej walczysz z tym problemem :D :norty: :norty: