Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam problem z moja bunia,jak wcisne lekko sprzeglo to zaczyna cos glosno zgrzytac ,jak je docine do konca to przestaje a luzie tez cisza.(nawet przy dotknieciu leciutko noga zaczyna zgrzytac taki metaliczny dzwiek).Wszystkie biegi wchodza dobrze nie szarpie.Prosze o pomoc co to moze byc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Kolego lozysko CI sie konczy :) wiec i za chwile skonczy sie sprzeglo. Czym glosniejsze dzwieki tym krotszy zywot sprzegla wiec uwazaj.

Jak juz bedziesz wymienial sprzeglo wymieniaj od razu z dwumasa.

Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

dzieki za podpowiedz,dzisiaj mechanik do mnie dzwonil i dwumasa skonczyla swoj zywot,a sprzeglo na wykonczeniu strzal w dziesiatke :cool2:

A co myslicie o regeneracji dwumasy???

Pozdro

Edytowane przez tigerpl
Opublikowano

Nawet o tym nie mysl :)

niestety albo i stety nasze bmw maja duzy moment - za chwile znowu ci sie to odezwie i bedziesz placil za wymiane ponownie. co najgorsze obilo mi sie o uszy ze nawet nowe sprzeglo duzo nie wytrzymuje i sa czasami problemy.

najlepsza opcja - wymien sprzeglo i dwu mase u jednego mechanika - jak bedziesz mial problemy masz gwarancje na naprawde i zero stresu i kompinowania bo ktos ci powie ze dwu masa byla regenerowana. chodz wiem ze to kosztowne....

pozdrawiam

Opublikowano
koles daje 12 miechow gwarancji,czytalem rozne opinie o regeneracji,ale wiekszosc osob "słyszało"

a jaka jest roznica w cenie miedzy oryg a regenerowanym?

Opublikowano
Takie obiawy miałem przy swojej e60 530D/2003r.,przy przebiegu 288tys.,było to dokładnie rok temu.Wymieniłem kompletnie sprzęgło,tj.:tarczę.docisk,koło dwumasowe,łożysko oporowe--komplet LUK.Teraz wszystko jest OK.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam

Jako że w moim aucie wystąpiły dokładnie takie objawy jak w tym temacie zmuszony zostałem odgrzać tego kotleta :lol: a pytanie mam następujące, mój mechanik czas dla mnie będzie miał dopiero za nieco ponad tydzień a auto potrzebne jednak jest więc chciałem zapytać czym grozi jazda w takim stanie i ewentualnie jak daleko zajadę, dodam ze objawy zaczęły sie dopiero dziś wcześniej wszystko było ok, z góry dzięki za odpowiedź :wink: