Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanko odnośnie ciśnienia doładowania w 184 konnej wersji, jakie powinno być albo prościej jakie u Was poprostu to cisnienie jest.

Generalnie wczoraj jeździłem i tak cos mnie podkusiło żeby podłaczyc pod kompa i maksymalna wartość to coś koło 1,23 bara! Wydaje mi sie że cos za mało turbo dmucha. Niby na załaczonym zapłonie cisnienie w kolektorze pokazywało chyba OK coś koło 1007 , przepływka nówka sztuka tez ok .

Z góry dzięki za odpowiedz

Pozdro

Opublikowano

te 1007 to cisnienie atmosferyczne do którego dodaje sie wartość wygenerowaną przez turbo czyli razem jakieś 2,3 bar

z tego co sie orientuje to u Ciebie jest wszystko ok :cool2:

Opublikowano

chyba nie bardzo ok .....

ponieważ nominalnie w mapach masz zapisane 2125 mbar przy 3000 obr. czyli pomijając atmosferyczne powinno dmuchać 1,1 bara może masz chwilowego overbosta na taką wartość .... powyżej 2250 mbar jest już przeładowanie

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

czyli rozumiem że w serii nominalne cisnienie doładowania to 1,1 bara .U mnie jest niby mam chip ale coś i tak mi tu nie pasuje.

Za overboost to napewno opowiada przepływka , czujnik cisnienia doładowania i co jeszcze?

Opublikowano
mam zmieniony soft i wlasnie cos nie bardzo mi to auto chodzi. Dziwnie słaby dół