Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupiłem niedawno bmw 318 tds e36 i która nie ma mocy . Jedzie ledwo 60 km/h bardzo słabo wchodzi na obroty . Wciśnie się pedał gazu i długo trzeba czekać żeby doszło do 5 tys obrotów . Pąpa wtryskowa ciekła więc dałem do regeneracji . Turbina ładuje normalnie . Więc co może to być . Nie wiem w jaki sposób straciła moc bo w takim stanie ją kupiłem . Ona nie ma mocy żeby wyjechać z garażu trzeba co chwilę poczekać aż wejdzie na obroty i wtedy puścić sprzęgło i tak co chwilę . Jedzie ledwo 60 i bardzo bardzo długo wchodzi na obroty . Pomocy . Bo już sam nie wiem co się z ją dzieje . Jeden mechanik powiedział mi że to czujnik położenia wału jest uszkodzony . Pomóżcie .
Opublikowano

To po co kupiłeś taką padakę ?

Może czujnik, może nastawnik a może coś innego, jedź na diagnostykę komputerową najpierw, póżniej będziemy myśleć.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Podłączałem się do komputera i nie było żadnych błędów . Ale weszliśmy na komputerze w obroty silnika i pokazywało 0 .
Opublikowano
Już po problemie . Pojechałem do kolegi który umie robić diesela . Poluzował śruby na nastawniku chyba tak to się nazywa . Na chodzącym silniku ustawiał go . I teraz śmiga
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeże troche temat.

Żeby nie zakładać nowego napiszę tu,ponieważ mój problem jest podobny.

Otóż mam problem z moca w moim tds-ie.Powstaje takjakby "dziura" i auto nie bardzo chce przyspieszać,Sprawdziłem kąt wtrysku,wymieniłem turbo.Juz mi ręce opadają.Błędów nie pokazuje żadnych.Po wymianie turbiny jest troszkę lepiej,ale to i tak nie tak jak powinno być.Dzis z ciekawości sprawdziłem przyspieszenie do setki.Porażka :/ 19-20 sekund.

Przewertowałem już chyba wszystko w google i chcę sprawdzić podciśnienie,czyli te wężyki z pod kolektora do map-sensora,z egr-u do map-sensora i jest jeszcze trzeci wężyk idący do czujnika podobnego do map.

Zacznę od sprawdzenia polączenia tych węży.

Czy jakis użytkownik tds-a mógłby zerknąć pod maskę i sprawdzić,które węże gdzie ida tzn.gdzie są podłaczone???

Była robiona uszczelka pod głowicą i może ktoś żle popodłączał.

Sprawdzi ktoś i napisze???

Z góry dzięki.

Nikt nie pomoże?!?! :(