Skocz do zawartości

Schemat instalacji e-36 do kąd idzie ten kabelek

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

Mam mały problem. Równocześnie padła mi dmuchawa i zapalniczka i podejżewam,że ma to jakiś związek z przerwanymi bądz ukruszonymi przewodami może gdzieś się woda dostaje i zardzewiały. A teraz o co chodzi potrzebuje się dowoiedzieć do kąd idzie czerwono czarny przewód w białe pręgi zaczyna się w zapalniczce a potem wchodzi pod wygładzine pod deską i idzie sobie dalej ale już nie da się zobaczyć dokąd. Nie ma w nim napięcia i chciał bym to zdiagnozować prosze o pomoc może ktoś ma jakiś program ze schematami i mógł by mi pomóc.

Opublikowano

cześć! według schematu ten przewód idzie do skrzynki bezpiecznikowej do bezpiecznika F32

sprawdź bezpiecznik i ewentualnie czy przewód nie wypioł się w skrzynce!!!

po schemacie widzę że dmuchawa lub jej przekaźnik jest na bezpieczniku F20

Opublikowano
odchyl tą wykładzinę tam do skrzynki nie jest daleko więc mozesz pójść po kablu jak po sznurku ! tylko przydałoby się rozkręcić skrzynkę a ta jest skręcona na fajne 4 śróbki na torxy chyba 4 ale nie pamiętam a najlepiej to się wykręca te pod podszybiem!!!! co za HELMUT wziął za to kasę??????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do pójścia po kablu nie da rady bo wchodzi on pod wykładzine a zaraz jest nagrzewnica i nie da się już nic zobaczyć ale skoro mówisz,że idzie pod maske do skrzynki to trzeba tam poszukać.

Sluchaj a mógł byś mi sprawdzić jak idzie instalacja od dmuchawy? Znaczy najpierw jest dmuchawa z krótkim kabelkiem potem wtyczka na ten kabelek i dalej nie wiem gdzie idzie jak byś mógł to prosze o sprawdzenie może to mi coś rozjaśni.

Z góry dziękuje.