Skocz do zawartości

Schemat instalacji e-36 do kąd idzie ten kabelek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Witam

Mam mały problem. Równocześnie padła mi dmuchawa i zapalniczka i podejżewam,że ma to jakiś związek z przerwanymi bądz ukruszonymi przewodami może gdzieś się woda dostaje i zardzewiały. A teraz o co chodzi potrzebuje się dowoiedzieć do kąd idzie czerwono czarny przewód w białe pręgi zaczyna się w zapalniczce a potem wchodzi pod wygładzine pod deską i idzie sobie dalej ale już nie da się zobaczyć dokąd. Nie ma w nim napięcia i chciał bym to zdiagnozować prosze o pomoc może ktoś ma jakiś program ze schematami i mógł by mi pomóc.

Opublikowano

cześć! według schematu ten przewód idzie do skrzynki bezpiecznikowej do bezpiecznika F32

sprawdź bezpiecznik i ewentualnie czy przewód nie wypioł się w skrzynce!!!

po schemacie widzę że dmuchawa lub jej przekaźnik jest na bezpieczniku F20

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Ok wielkie dzięki sprawdze to może ze skrzynki coś się przewody powypinały bo już wszystko sprawdziłem.
Opublikowano
odchyl tą wykładzinę tam do skrzynki nie jest daleko więc mozesz pójść po kablu jak po sznurku ! tylko przydałoby się rozkręcić skrzynkę a ta jest skręcona na fajne 4 śróbki na torxy chyba 4 ale nie pamiętam a najlepiej to się wykręca te pod podszybiem!!!! co za HELMUT wziął za to kasę??????
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Co do pójścia po kablu nie da rady bo wchodzi on pod wykładzine a zaraz jest nagrzewnica i nie da się już nic zobaczyć ale skoro mówisz,że idzie pod maske do skrzynki to trzeba tam poszukać.

Sluchaj a mógł byś mi sprawdzić jak idzie instalacja od dmuchawy? Znaczy najpierw jest dmuchawa z krótkim kabelkiem potem wtyczka na ten kabelek i dalej nie wiem gdzie idzie jak byś mógł to prosze o sprawdzenie może to mi coś rozjaśni.

Z góry dziękuje.