Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mam ogromny problem z odpaleniem buni po wymianie pompy wtryskowej w pompie jest paliwo,elektrozawor jest ok a rozdzielacz nie podaje paliwa na wtryski.POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opublikowano
a po czym wiesz ze na 100% ?ja już nie raz poprawiałem po osobach ktore wyciągały pompy bez blokad i też mialo być 100% dobrze a auto nie odpalało..
Opublikowano
kolejna sprawa kto regenerował pompe?odpowietrzyłeś w ogole pompe?Uwierz że jeżeli jest przestawione na łańcuszku to wyjdzie wielka lipa
Opublikowano
pompa jest z innej buni ktora jezdzila do konca.kolego a mozesz powiedziec jak to teraz zrobic? dodam ze jutro mam kupca na nia a tu lipa.
Opublikowano
najpierw trzeba byłoby sprawdzić jaki jest kąt wtrysku(tylko komputerowo to da się zrobić).Jeżeli jest przestawione na łańcuszku to najlepiej ściągnąć wszytko żeby było widać łańcuszki i punkty.Ale spróbuj tak.Zablokuj koło zamachowe,pierwszy cylinder powinien być w górnym martwym punkcie czyli wałek zwrócony ku górze.Oznaczenie na kole pompy powinno być zwrocone ku górze.Jeżeli pompa jest z innego auta,nie ustawiaj jej kąta wyprzedzenia według swojej starej bo to nic nie da,każdą trzeba ustawiać indywidualnie.Teraz jeżeli nie masz sprzętu jest to kwestia prób i błędow niestety.
Opublikowano
ok ale powiedz czy jest to mozliwe zeby nie podala nawet grama paliwa? powinna podac cokolwiek nawet przy zlym ustawieniu a dotego jest ona na klinie to zawiele tam niepomylisz
Opublikowano
ostatnio miałem właśnie taki przypadek jak piszesz.Ustawiłem wszystko jak książka przykazała i autko odpaliło.Możesz jeszcze zobaczyć czy komputer nie nabił błedów(immo,chociaż wtedy nie powinien otwierać elektrozaworu)).Odłącz aku na jakąś godzine,dwie.A między znakami na kole zębatym wału a kole pasowym pompy powinno być 12 oczek łańcuszka(oczko 1 i 12 powinny wypadać na znakach).Zębatka pompy musi być ustawiona na oznaczenie 6 a nie 4 bo 4 jest do 1.8 tds
Opublikowano
a powiedz jeszcze jak jest z pompa bo ona jest na klinie i niema znaczenia jak sie wlozy poprostu ma pasowac klin tak?
Opublikowano
a powiedz mi jeszcze jedno.Czy oznaczenia na Twojej pompie a na zakupionej pompie były takie same?Z którego roku masz auto a z którego roku było auto z ktorego pochodzi pompa?Co do pytania o klin to obojętnie jak zamontujesz będzie ok
Opublikowano
moja i tamta 93 z elektro zaworami.lancuszek niemogl przeskoczyc bo po wyjeciu pompy kolo bylo sztywno osadzone to raczej odpada temat przeskoczenia lancuszka.dziwi mnie fakt nipodawania paliwa cos chyba z rozdzielaczem nie tak robi duze cisnienie w pompie a niepodaje
Opublikowano
łańcuszek nie mógł przeskoczyć,ale napinacz przesuwa łańcuch i już nie jest to samo.Uwierz ze bez blokad w zyciu nie odpalisz auta i każdy mechanik to Tobie powie.Wiesz problem w tym że w tds-ach są w zasadzie 3 rodzaje nastawników.I teraz pytanie czy są takie same. jak jest rodzielacz,pośrodku jest sruba.Odkręć ją i zobacz czy leje się paliwo jak kręcisz silnikiem.Być może problem jest tylko z kątem wtrysku,ale to można ustawić jedynie poprzez komputer.
Opublikowano
jest ta sruba i paliwo tez leci z niej.ale nawet przy zlym kacie wtrysku powinno choc troche pokazac sie paliwo a tu nic czy to niejest dziwne?
Opublikowano
skoro przez nią leci to i przez rozdzielacz powinno dawać a czy wszystkie przewody od rozdzielacza do wtrysków masz przykręcone?Jak z wężykami przelewowymi?Są założone?Czy orientujesz sie jakiego koloru był wtrysku sterującego w tamtym aucie a jaki jest u Ciebie?
Opublikowano
co do sterujacego to niewiem jakiego koloru byl tamten,przelewowe mam zalozone a cisnieniowe nie sa przykrecone do wtryskiwaczy bo obserwuje czy daje paliwo i latwiej sie odpowietrza wtedy.
Opublikowano
czyli tak na szybko i bez rozkrecania aby dostac sie do znakow to nic sie niewymysli? dodam ze na plaku odpala