Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! wymieniłem całe drzwi z tyłu z lewej strony i teraz nie chcą do końca się zamknąc...jest przerwa około 2cm...jak to naprawić ? próbowałem regulowac zawiasami ale nic nie pomaga...
Opublikowano
Widocznie źle wyregulowałeś. Nie ma opcji by nie pasowały jak są od tego samego modelu. Ustawienie drzwi to zabawa na dłuższą chwilę. Może się okazać że trzeba dołożyć podkładkę (blaszkę) lub odjąć na którymś zawiasie. Drzwi się reguluje - przód/tył, góra/dół oraz pochylenie więc zabawy jest by dopasować idealnie.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
jest jeszcze opcja że kupiłeś drzwi od auta które kiedyś zostało trafione i rama drzwi odkształciła się.Drzwi nie chcą sie zamnąć tzn??nie zamykają sie do końca(zatrzaskują) czy jest szczelina w jakimś miejscu?
Opublikowano
hmmm musisz spróbować poluźnić nakrętki na zawiasach i przesunąć drzwi(moja rada to polużnij wszystkie nakrętki,zamnij drzwi i zobacz czy wogole idzie spasować je).Wbrew pozorom nie jest to takie proste ustawić drzwi.Jeżeli nadal będzie szczelina to może świadczyć o wypadkowej przeszłości auta z którego zostały kupione drzwi,bądz tez Twojego auta