Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam.

Czy naprawiał ktoś z Was szybę przednią? Mam odprysk wielkości 3-4mm i zrobiły się takie dwa "wąsiki" odchodzące od tego odprysku o długości 1-2mm.

Na początku od razu chciałem wymienić szybę (mam czujnik deszczu) ale wyczytałem w necie o naprawianiu takich ubytków, czy to ma sens?

Znalazłem w Łodzi (mieszkam niedaleko) firmę NordGlassJaan, która wykonuje taką usługę za 120 czy 140zł i daję podobno gwarancję, że dalej nie pęknie, ale znalazłem też w swoim mieście parę km od Łodzi gościa, który zajmuje się wymianą i naprawą szyb, też ma certyfikaty NordGlass itp itd tylko on nie daje gwarancji na taką naprawę i kosztuje to u niego 30-40zł.

Co myślicie o tym temacie? Czy warto w ogóle kleić taką szybę? Jak szukałem na allegro to za 200zł mogę kupić używkę + 100 wklejenie, bo nowej przystosowanej do czujnika deszczu chyba nie znajdę tanio, nie przystosowana do czujnika deszczu kosztuje 300zł nowa.

Bo życie zaczyna się od ośmiu cylindrów :) Moja 540iA

http://forum-lines.ru/rez/ab192360.gif

Opublikowano
Kamilos ja kiedyś naprawiałem w Jaan w Krakowie szybe w Sprinterze i drugi raz w Scanii.W obu przypadkach opłaciło sie u nich to zrobić,ze względu na gwarancje,jak puści dalej ich wpadka i łatwo sie dogaduja.Ja po naprawie do ostaniej chwili miałem spokój z naprawiona szyba w MB sprinter.Ja wolałbym naprawic tą co masz z czujnikiem za 150zł i gwarancja.Innych opcji ja osobiscie nie biore pod uwage.No wiadomo nowa z czujka sie ceni i dlatego nie warto skoro tak mało prysnęła jak do tej pory.POzdr :cool2:
Opublikowano

Właśnie wróciłem od szbiarza po naprawie szyby, miałem niestety 2 a nie jeden odprysk, co prawda ten drugi był tak maleńki, że ciężko było mi go znaleźć żeby pokazać mu gdzie ma robić ale na wszelki wielki go zaprawił żeby nie pękło, zobaczyłem go dzisiaj przy myciu szyby.

Zrobiłem u facia, który robi bez gwarancji, ale na innym forum mi go polecono, że dobrze robi i nic nie pęka później, za oba odpryski wziął 60zł więc nawet jak za parę tyg/mies pęknie to nie będę miał aż tak dużej straty i wtedy wymienię szybę.

Mówił tylko, że szkoda że przyjechałem po czasie z tym bo jakby to było zrobione w ciągu paru dni to by nie było śladu, a tak dostał się brud i troszeczkę widać, ale ja jestem bardzo zadowolony jak na razie bo prawie nie widać:)

Zobaczymy za parę tyg jak będzie się to sprawowało.

Bo życie zaczyna się od ośmiu cylindrów :) Moja 540iA

http://forum-lines.ru/rez/ab192360.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Kolego "KamillOdh" ja swoją szybę naprawiałem na obrzeżach Łodzi w ubiegłym roku w czerwcu. Od uderzenia kamienia pękło 4 cm na krawędzi szyby przy słupku. Doszło w efekcie (mojej niewiedzy co do napraw szyb) do około 15 centymetrów. Gość powiedział dokładnie to samo co tobie: naprawiać jak najszybciej, pokleił i jak na razie jest wszystko w porządku. Prędkości w okolicach 200 czy dziurawe drogi i nic się nie dzieje. Przed klejeniem 150 i rysa szła jak złoto. Pytałem na Inflanckiej o szybę właśnie z czujnikiem deszczu i czujnikiem światła to koszt był 550 złociszy tylko teraz nie pamiętam czy z montażem czy bez. Za naprawę zapłaciłem 80 zł.