Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

E30, na benzynie i gazie zachowuje się bardzo podobnie, nie chce jechać i wkręcać się na obroty, objawy coś w stylu braku paliwa lub jego strasznego zabrudzenia. Było też coś takiego, że jak do pewnego zakresu wciskam pedał gazu to się jakoś kręci a jak wcisnę bardziej to przyhamowanie i koniec wkręcania. Na biegu jałowym na gazie gasł mi bo był dodatkowo zimny a na benzynie albo miał straaaasznie wolne obroty albo też gasł. I myślę, że jeszcze jedna bardzo ważna rzecz: nie działo się to od razu po odpaleniu tylko około 3-5 minut później i po przejechaniu mniej więcej 2-4 kilometrów! Teraz ostatnio jeździłem spokojnie krótkie odcinki na benzynie i było ok, czyli nie zawsze się to dzieje.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

E30 316i 1.8 M10, 88r. + LPG

zinnoberrot coupe - bawarka browarka

http://img522.imageshack.us/img522/8581/1006088forum2ii8.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jeszcze wcześniej pojeździłbym na benzynie (tak, żeby ze trzy razy go z zimnego po nocy rozgrzać), żeby wyeliminować problemy z zasilaniem Pb.
Kai
Opublikowano

cześć. jeśli chodzi o parownik to w wypadku zapowietrzenia często zamarza- miałem taki przypadek i to w środku lata kula lodu jakbym oglądał pojutrze.

jeśli natomiast chodzi o twoje problemy browarek to możliwe że masz problemy ze sterownikiem czy przekaźnikiem w instalacji który włącza zawór odcinający gaz. ja miałem taki problem w trakcie jazdy na benzynie dostawał gazu i go dusiło. po wymianie tej popierdółki wszystko ustało