Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie do kogos kto siedzi w temacie mechaniki. Bylem dzisiaj zmienic olej (mobil 10w40) wraz z filtrem w trakcie wymiany oleju, przyszedl facet i mowi ze jednak nie maja tego wkladu filtra ktory powinien byc i powiedzial ze na jutro bedzie, wiec mam przyjechal i dokoncza wymiane. Moje pytanie brzmi, moze troche z dupy ale mnie meczy. Czy jesli do jutra pojezdze (zrobie ok. 30km) na starym filtrze i nowym oleju to cos sie moze stac ?????????????
Opublikowano
Nie nic się nie stanie ale to troche do dupy nowy olej zmiesza sie ze starym którym nasiąkniety był filtr.
Opublikowano
A no wlasnie wku....em sie troche bo to jak na czyste nogi ubrac stare skarpety. Co za partacze. Ale chyba nie bede musial lac znowu nowego oleju, mam nadzieje ze sie przefiltruje jakosi bedzie wpozo. Dodam ze ten stary olej byl nawet w dobrym stanie.
Opublikowano
Wyluzuj kolego. Nic się nie dzieje, przecież z układu smarowania nigdy Ci stary olej nie zleci do czystości. Film zostanie i zmiesza sie z nowym. nawet jak tego filtra nie wymienisz to też będzie dobrze.
Bring More Women