Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. W swoim aucie mam zakonserwowane progi. I Przydałoby sie troszeczkę je poprawić. Tylko, że nie wiem czym sa zakonserwowane. Pomoże ktoś w namierzaniu nazwy owego środka ? Nie jest to żaden bitex, ani baranek. Kolor tego jak sie pewnie domyślacie jest czarny, ale bez połysku i chropowatej powierzchni. Powierzchnia też jest równa. Wiec prawdopodobnie był nakładany natryskowo. co to może być ?
Opublikowano

są baranki w sprayu i robią łudząco podobny efekt - wiem bo mam na oryginał pryśnięty (miałem przytarty próg) pryśnięte tylko kawałek a nic się nie odznacza

Na początku tak było ale po 2 miesiącach nie było znać różnicy (kolor bardziej szary niż czarny)

kultura jazdy na miare gwiazdy ;)
Opublikowano
A może wiesz jak się to dokładnie nazywa ? U mnie to jest kolor czarny, tylko taki bardziej mat.
Opublikowano
Ja mam progi robione barankiem plus położony lakier (w kolorze samochodu) i powiem, że 2 lata świetnie trzymało, teraz będę musiał poprawiać (posypało się na tym otworze, gdzie ramię lewarka się wkłada). Według mnie najlepiej jak w sklepie z lakierami samochodowymi się popytasz...
Opublikowano
Ok dzieki zapytam. Dodam, że widać coś pod spodem szarawego. Może rzeczywiście to baranek pomalowany lakierem ?
Opublikowano
Dzieki jarku. Rozmawiałem też z mechanikiem i mówił, że to właśnie ten Boll położony pod natryskiem.