Skocz do zawartości

E36 Centralny zamek - brak reakcji - nie działa 318i 1991'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, otóz moj dzisiejszy problem, to centralny zamek. Ów podzespół przestał mi działać, tak nagle, jeszcze wczoraj było wszystko ok. Nawet z kluczyka nie mogę zamknąć, ani otworzyć drzwi. Próbowałem na wszyskim. Połączenie otwarte drzwi + uzbrajać alarm z pilota = żadnej reakcji. Nie wiem co mam zrobić. Dziś sprawdzałem napięcie na wtyczkach ukrytych w drzwiach kierowcy. Szara, żółta i biała, wyszły mi napięcia małe, bo zaledwie 0.5V do 1.5V, ile powinno być na nich poprawnie? Proszę o jakąkolwiek pomoc, za szybkie odpowiedzi bardzo dziękuję :) Edytowane przez Mooody90
Opublikowano (edytowane)
Sprawdz wiązkę tylnej klapy z reguły łamią się kable w zgięciu i robią zware.I bezpiecznik może wypalać tak było w moim przypadku.Tytuł przy okazji popraw- viewtopic.php?f=68&t=120678 :wink: Edytowane przez ŁYSY.BMW.E36
Opublikowano
Sprawdz wiązkę tylnej klapy z reguły łamią się kable w zgięciu i robią zware.Bezpiecznik mógł się przepalić.
To sprawdź w pierwszej kolejności.

W forumowej szukajce jest naprawdę sporo - zerknij. ;)

Opublikowano
słuchajcie patrzyłem tam dzisiaj i wszystko wydaje się w porządku, normalnie wszystkie przewody, całe, nigdzie nie pognite, nigdzie nie złamane.... ale dalej nie potrafie sobie odpowiedzieć na to pytanie, z tymi wtyczkami w drzwiach kierowcy, czy tam jest napięcie rzędu do 1.5V czy musi być 12V?