Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakładam nowy temat, gdyż stary o tym temacie...był już stary, ostatni post z zeszłego roku, i dotyczył innego modelu.

Wracając do problemu, otóż pedał sprzęgła drży lekko przy jego naciskaniu (również jak się go dociśnie do deski). Naczytałem się już różnych opinii na temat możliwiej przyczyny, i często przewija się koło dwu masowe. Jednak żadnych innych objawów jego uszkodzenia nie mam: nie słychać metalicznych trzasków, nie buja autem przy gaszeniu i zapalaniu, biegi wchodzą gładko, chociaż czasem się zdarza, że drgania przenoszą na wnętrze auta, ale tylko ba biegu jałowym.

Auto jest z 2003r. przebieg 138 tys.

Byłbym wdzięczny za wszelkie uwagi i sugestie.

Z góry dzięki!

Opublikowano
Nie słuchaj bajek "znawców", nawet w nowych dieslach pedał sprzęgła drży przy delikatnym naciśnięciu (oni wymieniliby wtedy dwumas :lol: )
Opublikowano

Okazało się, że te drgania (na sprzęgle i ogólnie auta) występują tylko przy WYŁĄCZONEJ klimatyzacji. Przy włączonej wszystko jest ok.

Jakieś pomysły?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprawdz poduszki pod silnikiem i skrzynią

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 4 lata później...
Opublikowano
Witam! Wiem że post jest dosyć stary ale mam identyczne objawy jak kolega,po naciśnięciu sprzęgła do oporu drży, wibruje, a auto ma 88 tys km oryginalnego przebiegu i nie wiem co jest przyczyna. Kolego rozwiązałeś ten problem?? Może ktoś z kolegów na forum miał to samo i rozwiązał??