Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem nowym posiadaczem BMW 735i z 1992 roku. Było tam oryginalne radio BMW i wszystko działało jak powinno aczkolwiek pewnego pięknego dnia coś się zepsuło i radio gra ale bardzo cicho, ledwo co słychać cokolwiek. Zakupiłem nowe radio JVC z odpowiednią przejściówką i wszystko jest OK ale jak chce się głośno posłuchać muzyki to straszenie głośniki trzeszczą. Nie wiem co z tym teraz zrobić, słyszałem opinie, że to BMW może mieć własny system wzmacniający ale nie mam o tym zielonego pojęcia. Wszystkie bezpieczniki są OK, auto w stanie idealnym. Jakieś pomysły coś z tym zrobić?
Opublikowano
jezeli ma wzmacniacz to w bagaju z lewej strony pod tapicerka, jezeli niema to tak jak kaczy pisal glosniki do wymiany, wkoncu to juz nascie lat.

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano
Sprawdź najpierw czy masz wzmacniacz,jest po lewej stronie w bagażniku,jak go znajdziesz wywal go a przewody zmostkuj,orginalny wzmacniacz ma tak słabą moc,że działa na nowe radia jak kaganiec.
Nur bmw e32
Opublikowano

Ja mialem ori w e34, zakupilem fajne radyjko, przejscie nagniazdo bmw i radio padlo po 2 dniach koncowa mocy sie upalila,

taki wynalazek byl potrzebny zeby to wspolgralo z ori wzacniaczem

BMW Hifi SYSTEM DIETZ 17033 INTERFACE ISO

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Tylko pytanko, gdzie znaleźć BMW Hifi SYSTEM DIETZ 17033 INTERFACE ISO? A jeśli znajdę to rozwiąże to problemy? Jak pierwszy raz podłączyłem to radio to nie grało w ogóle, okazało się ze bezpiecznik się przepalił w skrzynce pod maską, po wymianie radio działa ale tak jak napisałem, kiepsko. Myślałem nad zakupem nowych głośników ale tez nie wiem czy to coś da. Nie mam wzmacniacza w bagażniku. Nowe radio JVC ma moc 4x50W a głośniki oryginalne 60W każdy. Jeśli kupie słabsze głośniki to coś się zmieni? Stare radio dobrze grało, nawet bardzo dobrze.
Opublikowano
jak nie masz wzmacniacza to ten interface o ,ktorym pisalem nie jest Tobie potrzebny, Spraw sobie nowe glosniki, gwizdki , konkretna Tube do bagaja ze wzmacniaczem i bedzie Gitara:)

Opublikowano
Słabsze kolego albo nawet mocniejsze jedź do kolesia zajmującego sie audio radio masz dobre i ci dobierze wszystko to nie jest drogie oryginalne głośniki bmw na tyle mają 25w. na przodzie nie wiem ile mialy
Opublikowano
Witam. Zakupiłem nowe głośniki ale to nic nie dało. Dalej jest tak jak było. Pewien fachowiec mi podpowiedział że najszybszym aczkolwiek nie najprostszym sposobem będzie poprowadzenie nowych kabli, po sprawdzeniu na szybko okazało się że ma racje. Nie wiem co się stało ze starym okablowaniem ale zdecydowałem się na poprowadzenie nowych kabli.