Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako, że nie mam "przy sobie" teraz samochodu, ponieważ jestem na wyjeździe a jak wrócę to na drugi dzień wybieram się na urlop samochodem, mam pytanie odnośnie elektryczne szyby.

Nie otwiera mi się w ogóle tylna prawa szyba, jak naciskam przycisk otwierania to coś tam pstryknie (czyli chyba silniczek chodzi), nie rozbierałem tam jeszcze nic, bo nie miałem czasu a na urlopie go znajdę ale chciałbym się przygotować. I teraz czy objawy te wskazują na ten ślizg:

viewtopic.php?t=71085

http://allegro.pl/bmw-e46-podnosnik-szyby-slizg-plastik-tyl-l-i1686883590.html

Za jakąkolwiek pomoc, dziękuję

Pozdro

Ps. chciałem jeszcze dodać, że nie działa mi również przycisk blokowania otwierania szyb, czy ktoś ma również jakiś pomysł na to?

Opublikowano

nie wydaje mi się żeby przekaźnik był odpowiedzialny za to, szyba sama czasami opada np. jak się jeździ po dziurach, mi się wydaje, że ten ślizg albo co innego nie trzyma i ta linka się "zmaściła"

no chyba, że ten przekaźnik odpowiedzialny jest za to, że nie działa blokada szyb (aby ich nie otwierać)