Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To, co zwykle. Brak danych kontaktowych, tylko email. Wszystko jasne.
Opublikowano

Kiedyś na allegro był koleś co wystawiał takie autka jak Audi r8, Cayenne Turbo, Panamera Turbo, X6M itp, za śmieszne ceny między 45.000 a 99.000, w sumie miał wystawione 15 aut i wszystkie na "kup teraz". Kliknąłem wszystkie :) nie dostałem ani odzewu ani maila nic zero. Ciekawe czy zapłacił prowizję od sprzedaży aut :).

Takie ogłoszenia to fikcja, zwykle gdy napisze się maila dostaniesz odpowiedź typu "aktualnie jestem na bermudach/mazurach itp. podeśle Ci autko na dwa tyg na spróbowanie wpłać 900 funtów na tego i tego kolesia na western union i wyślij przelew a podeśle Ci autko bla bla bla."

Jak sprzedawałem 320d napisał taki do mnie z anglii, zainteresowanym mogę wysłać kopie takiej rozmowy (ku przestrodze) ewentualnie mogę umieścić ją tu na forum. Dać duży temat o nazwie "KU PRZESTRODZE" żę nie istnieją e9x za 5 tyś euro :)

Opublikowano
Dobrze znane mi temat to oszuści chcą wpłaty w wysokości 3-5tyś bo autko stoi na granicy lub inna wymówka ew. sam mail kontaktowy , ew autko sprzedawane przez Anglika który chce zaliczki ;) nie ma takich okazji są tylko oszuści sytuacja z przed miesiąca o czym mówi kolega wyżej kupiłem bmw e92 M3 za 20tyś i Audi q7 za 35tyś kontakt był ale się wszystko wyjaśniło sprawa na policji ktoś podszył się pod konto tej Pani i wystawiał auto jedno za drugim nie wiedzieć po co ... ponoć wrogów nie ma a tylko teraz miała problemy policja zabrała laptopa itp sprawdzania , konto allegro zawieszone do dzisiaj .