Skocz do zawartości

325i Nadpalony kabelek pompy paliwa - problemy z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z odpalaniem oraz jazdą moją nową 325i (M50B25). Muszę ją parę razy kręcić aż odpali a w dodatku podczas jazdy choć jest paliwo strasznie przerywa jakby nie dochodziło paliwo do wtrysków, nie reaguję na gaz, pyrka jakby chciał zgasnąć. Zajrzałem dzisiaj do pompy paliwa, co najciekawsze rocznik auta to 1991r. a pompa jest ta sama od nowości! Poznałem to po 0 śladu rozkręcania górnej pokrywy pompy tej pod fotelem i idealnych śrubkach, a na pompie u góry gdzie idą węże pełno syfu, dwie wtyczki aż czarne od jakiegoś brudu. Odpiąłem wtyki i ujrzałem od razu że jeden pin od zasilania pompy (chyba minusowym) jest cały czarny jakby spalony. Wyjąłem cały pływak z pompą a kabel który zasila pompę (chyba minusowy) jest totalnie nadpalony, ledwo co trzyma się kupy. Na końcowym lucie widać spaleniznę. Czyli to będzie najprawdopodobniej wina pompy paliwa prawda? Tylko dziwne że wogóle podaję paliwo... Ale jak odpinałem wąż prowadzący paliwo od pompy to wogóle praktycznie nie było ciśnienia... Troszeńke benzynki wyciekło. Dodam że wymieniłem najpierw czujnik położenia wału ale dalej samochód jeździ i odpala tak samo. Mogłem od razu pomyśleć o pompie.

Proszę o poradę czy kupić nową pompę. Dziękuje :) :)

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
...Muszę ją parę razy kręcić aż odpali a w dodatku podczas jazdy choć jest paliwo strasznie przerywa jakby nie dochodziło paliwo do wtrysków, nie reaguję na gaz, pyrka jakby chciał zgasnąć. ... pin od zasilania pompy (chyba minusowym) jest cały czarny jakby spalony. ...)

Stawiam na pompę. Z góry ci mówie nie kupuj zamienników za 80zł na allegro , tylko jak juz ori używkę.

powodzonka.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
Wiem kolego. Już raz kupiłem zamiennik na Allegro sam wkład, auto wogóle nie miało mocy no poprostu masakra. Nie dawała takiego ciśnienia. Kupiłem oryginał, dopiero auto było fabryka :)

Pozdrawiam,

Maks

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
słuchaj ja ostatnio tez miałem ten problem wyjmij pompe i jak masz tam nadpalone przewody w pompie to zalej je takim plastikiem do spawania nie wiem dokładnie jak to sie nazywa,ja tak zrobiłem i wszystko gra,wymien tez filtr,powinno pomóc.

Sprzedam bmw e36 http://tablica.pl/oferta/bmw-318i-e36-CID5-ID4w39t.html?action=show&id=66505631

...nawet gdy rodzinie twej łzy do oczu się cisną,przenigdy nie współpracuj z pi.......ą policja.....