Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

ostanio rozbierałem drzwi i teraz mi przeciekają

piankę dokładnie dokleiłem ale klej chyba słabo trzyma i teraz przeciekają mi drzwi,

co jest za czarny klej ? bo nie chciałbym tego robic czyms co zastygnie (silikon) i będzie trzeba pruć w przyszłości gdy będzie trzeba dostać się do środka....

rozumiecie ? :mrgreen:

Opublikowano
Ja przyklejałem uszczelniaczem bitumicznym dekarskim.Do kupienia w marketach budowlanych
Opublikowano

Mi drzwi też przeciekały - lewe i prawe.

Tam gdzie mata była odklejona to potraktowałem ten klej opalarką i przykleiłem z powrotem - trzymał mocno.

Ponad 2 miesiące od opalania - i trzyma - cały czas sucho.

Opublikowano

dzięki

też uzylem opalarki gdy doklejałem te maty bo wiedziałem czym to grozi ale chyba już nie za bardzo to klei i przepuszcza :/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

problem podobny ale podejrzewam, że źródło inne - drzwi lewe i prawe - wnętrze drzwi raczej szczelne.

Woda pojawia się jakby spod plastiku (przednia część drzwi-ten który idzie od góry i w którym montuje się głośnik wysokotonowy) i wypływa na końcu, na dole tego plastiku na blachę a poprzez styk z filcową uszczelką wokół drzwi, przesiąka przy plastikowym progu na dywanik.

Co jeszcze można sprawdzić / uszczelnić?