Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z automatem tiptronic czy może mi ktoś doradzić jakie są objawy gdy popsuje się konwerter. Po wyjęciu mojej skrzyni zobaczyłem że już ktoś wymieniał tą część i teraz nie wiem czy wymienił po to tylko żeby sprzedać i znów nawaliło czy może coś innego w skrzyni. Mam takie objawy: Na zimnym silniku rusza do przodu i do tyłu po rozgrzaniu staje i nawet na obrotach nie rusza. Chciałbym to wiedzieć bo tzw szpece mówią mi różne historie. I jeszcze dopytam czy tą część trzeba kupić nową czy da się oddać do regeneracji? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Opublikowano
Szybko działasz ja robiłem podobnie i zawsze kończyło się kłopotem. Czy zanim wymontowałeś skrzynię to podpinałeś pod auto kompa ? Na pracę skrzyni wpływ ma bardzo wiele czynników i nie zawsze jest jednoznaczna odpowiedź a fachowcy też nie wszystko już widzieli.moja skrzynia się wieszałą na 3 biegu i kolejni spece wymieniali przynajmniej 5 przyczyn a okazało się że i tak było zupełnie coś innego.
Opublikowano
byłem na kompie wykazał błąd skrzyni i nic więcej dzisiaj zawiozłem do fachowca powiedział że może to być kosz lub konwerter może mieć luz i oddać do regeneracji koszt około 600 a resztę trzeba zobaczyć za kilka dni będę wiedział
Opublikowano

Zanim wylejesz gdzieś swój budzet zapytaj gościa który jest dosyć ze tanii to jeden z trzech znanych w PL z napraw skrzyń ASB:

Pan Sosnowski w Lublińcu nr. kom . 505 141 515 ,
.Potwierdzą to klubowicze,drudzy są w Wejherowie i ostni w małopolsce.POzdr, zadzwoń i spytaj.To nie jest banalny temat :nienie: i nie tanii,można depnąć na mine finansową.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zanim wylejesz gdzieś swój budzet zapytaj gościa który jest dosyć ze tanii to jeden z trzech znanych w PL z napraw skrzyń ASB:
Pan Sosnowski w Lublińcu nr. kom . 505 141 515 ,
.Potwierdzą to klubowicze,drudzy są w Wejherowie i ostni w małopolsce.POzdr, zadzwoń i spytaj.To nie jest banalny temat :nienie: i nie tanii,można depnąć na mine finansową.

kogo masz na mysli z małopolski?

Opublikowano
Cześć Gorik,jeżeli bardzo chcesz namiarów na małopolske,mogę tyrknąć do siorki,ona tam naprawiała zawsze ASB w e39,e38,X5 a ostatnio coś w e65,ma takie szczęście do poprawek.W którymś za remont wysmoliła ponad 3tys.Daj znać jak cos to zadzwonie o namiar,ja osobiscie nie gmerałem jeszcze,choć wole wybrać sie do tego co podałem w Lublińcu-magik,a droga dla mnie z miejsca zamieszkania w PL prawie idento.POzdr

PS. tam wybiore sie na wymiane oliwy i przeglądzik :cool2:

Opublikowano
Napisz proszę jak zakończyła się historia z twoją skrzynią. Zaczynam chyba na poważnie rozkminiać ten temat i wszelkie info mile widziane :)
Opublikowano
Dzisiaj dowiedziałem się co z skrzynką ,więc do regeneracji konwerter i pompa do wymiany kosz i coś tam jeszcze cena 2800 i nie wiem czy naprawiać czy kupić używkę tak się kończy kupowanie okazji
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć Gorik,jeżeli bardzo chcesz namiarów na małopolske,mogę tyrknąć do siorki,ona tam naprawiała zawsze ASB w e39,e38,X5 a ostatnio coś w e65,ma takie szczęście do poprawek.W którymś za remont wysmoliła ponad 3tys.Daj znać jak cos to zadzwonie o namiar,ja osobiscie nie gmerałem jeszcze,choć wole wybrać sie do tego co podałem w Lublińcu-magik,a droga dla mnie z miejsca zamieszkania w PL prawie idento.POzdr

PS. tam wybiore sie na wymiane oliwy i przeglądzik :cool2:

tak z ciekawosci pytałem bo dobry znajomy tam ma warsztat myslałem ze jego masz na mysli http://liptakauto.pl/