Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy, mam szybkie pytanie i oczekuje szybkiej odpowiedzi:) Otóż miałem zalany olej 5W40 Castrola EDGE, jednak po telfonie do ASO zalecili mi wlać 0W40 Castrol EDGE SPORT, i tak zrobiłem po czym po wymianie zapaliła mi sie kontrolka oleju, pradopodobnie czujnik czy moge to jakos usunąc?w ASO powiedzieli mi ze moze to być wina zbyt żadkiego oleju, ale przecież ASO zaleca 0W40!!!!...czy moge to jakos skasować?..druga sprawa to, czy przy kosowaniu inspekcji np olejowej, kluczyk musi byc przekręcony na pozycję I czy II..?dzieki bardzo i pozdrawiam.
Opublikowano
Witam koledzy, mam szybkie pytanie i oczekuje szybkiej odpowiedzi:) Otóż miałem zalany olej 5W40 Castrola EDGE, jednak po telfonie do ASO zalecili mi wlać 0W40 Castrol EDGE SPORT, i tak zrobiłem po czym po wymianie zapaliła mi sie kontrolka oleju, pradopodobnie czujnik czy moge to jakos usunąc?w ASO powiedzieli mi ze moze to być wina zbyt żadkiego oleju, ale przecież ASO zaleca 0W40!!!!...czy moge to jakos skasować?..druga sprawa to, czy przy kosowaniu inspekcji np olejowej, kluczyk musi byc przekręcony na pozycję I czy II..?dzieki bardzo i pozdrawiam.

Jeśli jest stan a świeci ci się kontrolka to tylko czujnik lub kostka od czujnika nie łączy albo coś z wiązką. Przy kasowaniu kluczyk musi być w pozycji II. Skasuj inspekcje, podpnij pod kompa i sprawdź czy nie ma błędów. Jeśli są to pokasuj.

Pozdrawiam

Opublikowano
po wymianie oleju stan oleju sprawdzony? Filtr oleju prawidłowo wsadzony do puszki i dokręcony? Spod korka w misce nic nie cieknie? czy podczas kasowania inspekcji olejowej skasowała się jak należy i wyskoczył nowy przebieg ok 30-35 kkm?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
po wymianie oleju stan oleju sprawdzony? Filtr oleju prawidłowo wsadzony do puszki i dokręcony? Spod korka w misce nic nie cieknie? czy podczas kasowania inspekcji olejowej skasowała się jak należy i wyskoczył nowy przebieg ok 30-35 kkm?

Tak, stan oleju ok - fakt było go MAX, filtr oleju zasadzony odpowiednio, silnik od spodu suchy, a z inspekcja ...kurna nie dam Sobie palca uciac ale poszlo chyba ok, prawde mówiac dzisaij po pracy spróbuje ją jeszcze raz sksowac, i tak nie wymieniam co tyle co ile zaleca producent wiec luzik:)

dzieki za sugestie sprawdaze jeszcze w poludnie z ta inspekcja;)

pzdr

Opublikowano
Sprawdź opis błędu w Idrivie i będziesz mniej więcej wiedział co jest nie tak. W zakładce SERVICE u góry masz drugą zkładkę Check mesage czycoś takiego i tam masz opis błędu. Jeżeli chodzi o inspekcje olejową to tez sprawdzisz w Idrivie ile masz jeszcze km do wymiany oleju. Może wykrzyknik pojawił sie może z całkiem innego powodu niż wymiana oleju.
Opublikowano
Generalnie cała zabawa polegała na: wymienie oleju, wszystkich filtrów oprócz paliwowego + odma, sterownik świec żarowych + żarniki. Co wiązało się z odpięciem klem z akumulatora. Olej zmieniłem z 5w40 na 0w40, zmieniałem tak olej w e46 320d, e90 320d i wszystko bylo ok. Byłem na kompie ewidentnie czujnik poziomu oleju. Tylko dlaczego..?A w idrivie sprawdzlem i jest tak opisane ze czujnik poziomu oleju. Poziom oliwy jest, kurde chyba zerkne jeszcze pod spód zobacze czy tam wszystko gra...bo dziwna sprawa zeby sie zapalila po zmianie oleju na inny;/ hmm...