Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

po ostatnich burzach mam wgniecenie na dachu. Chciałem to zreperować z AC i wstawiłem auto do ASO, w odpowiedzi dostałem info, że nie będą tego robić tradycyjnie (prostowanie, ewentualna szpachla) ponieważ jest to za duża powierzchnia-nie dają gwarancji takiej naprawy. Chcą natomiast wymienić całe poszycie dachowe.

Czy ktoś z Was spotkał się z taką naprawą, czy to jest bezpieczne (nie narusza to konstrukcji auta) ?

Opublikowano

jest ciekawa metoda naprawy takich wgnieceń . Nie wiem jak się nazywa , widziałem parę razy w TV . Polega na tym, że na naprawianym miejscu wgrzewane są "haczyki" (pręty z kółkiem) później przez te haczyki przekładany jest pręt i to wszystko wyciągane ... efekt porażał ...

znalazłem film z pokazem tej techniki

a może ta firma to naprawi bez lakierowania ? wstaw zdjęcie tego uszkodzenia

Kamil
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Pewnie w serwisie to tylko wymieniać umieją.Na dobrze wyprostowany dach wcale nie ma dużej ingerencji szpachli, pewnie wymienic mozna ale koszty drastycznie wzrastają.Jesli była by to moja fura ja bym prostował :cool2:
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)