Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie.Nazywam się Bartłomiej i mieszkam pod Kielcami.Chciałbym prosić forumowiczów o mała pomoc przy zakupie bmw.Otóż może zacznę od początku.Mam golfa III,i chce kupić BMW e30.Przeglądając aukcje wpadł mi w oko jeden egzemplarz srebrne coupe 2.0 129KM.

http://otomoto.pl/bmw-320-speed-limit-zamiana-C19549487.html

Oto ten egzemplarz wiem,ze to tylko zdjęcia ale sporo gadałem ze sprzedawca i powiedział ze technicznie porządku,ale nie chce się przejechać,koleś chce 4300zł

czy to dużo nie wiem,ale za dobra BMW trzeba dać.Defektem jest to nadkole i pas tylni,nienaturalnie odkształcony.Sprzedawca wytłumaczył mi to zimowa przygoda w zaspie swojej żony.Druga sprawa raczka otwierania schowka jest urwana,ale nie wiem,myślę,ze to nie jest problem.Silnik zalany jest mobilem 15w/40.Gaz założony w 2005 roku.Kupił ja rok temu od kolegi który był fanatykiem BMW.Padła mu uszczelka pod głowica,włożył do niej dużo pieniędzy w remont,silnik ponoć był składany od podstaw.Spawana była miska olejowa z jednej i drugiej strony.Jak widać samochód jest obniżony.Podobno sprzedaje bo ma 3km do pracy i nie opłaca mu się trzymać BMW.Przepraszam,ze tak chaotycznie to opisałem.Pozdrawiam i proszę o opinie i nie odsyłanie mnie gdzie indziej bo zależy mi żeby ten przypadek był zanalizowany osobno.Pozdrawiam

Opublikowano
Tak takie auto nie jest mu potrzebne ale pisze że może zamienić na inne BMW. Nie bardzo rozumiem ale mówisz że nie chcę się dać przejechać? Musisz z kimś pojechać oglądać co się dobrze zna bo jeśli to będzie krzywy szrot to za wysoko sobie ceni. Gaz też pewnie zwykła instalacja co jest średnio fajną rzeczą. Pooglądaj od spodu bo może niema na czym siedzieć.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego, nie ten dział. Poprośjakiegoś moda. o przeniesienie.

Coś mi nie gra w tym aucie. Niby szeroka lampa a przednie są od wąskiej, nie ma soczewki. Z gazem pewnie problem bo przepływomierz już klejony i to przez niezłego rzeźnika.Widać że nadwozie poobijane to z przodu, to z lewej strony a to ten pas tylny (wątpie by była to wina zaspy).

Opublikowano
Widać lekko różnice koloru na jednym z błotników,lampy i przepływomierz nie problem,może poprzedniemu właścicielowi się nie podobały,przepływomierz można wymienić.Co do pasa ja bym go odciął i wspawał nowy poniżej tylnych lamp.Generalnie to moje pierwsze BMW i nie mam nikogo w okolicy z kim mógłbym jechać,(jak bym kogoś miał do pomocy to bym nie zakładał tematu który już był wiele razy),zresztą sam się znam trochę,całą blacharkę progi itd sam robiłem,tylko właśnie o to chodzi czy e30 rdzewieje bardzo,słyszałem ze nie byty trzymał się dobrze.Ale gdzie odsłonić zobaczyć żeby się nie wpakować w kłopoty,bo rdze widać tylko na jednym z błotników na dole.
Opublikowano

jak masz możliwość to wjedź nią na kanał i obejrzyj przednie nadkola za kołem czy nie ma dziur na rogach progów, ściągnij boczki w bagażniku i popatrz bo tam może być nie wesoło. sprawdź podszybie. ten pas z tyłu wygląda jakby ktoś na coś wjechał cofając i pociągnął za pas. pod maską w okolicach kielichów- pod skrzynką bezpieczników i z drugiej strony pod podstawą akumulatora. ogólnie to niezły bajzel pod maską z okablowaniem i ten wentylator blisko chłodnicy...

brak fotek wnętrza?

Opublikowano

Dzieki,ale wątpię w to ze coś z tej zamiany wyjdzie potrzebuje solidnego wozu,ponieważ już się wpakowałem kupiłem golfa III 1.8(dałem za niego niecałe 300zł) i robię remont blacharski progi błotniki nadkola,znajomi mówią żebym toto zostawił,ale ja nie robię robić kaszany jak ktoś później ma jeździć to porządnym wozem,nie lobie robić na sztukę.Wracając do tematu znalazłem ciekawsza ofertę

tylko do kupna

http://allegro.pl/bmw-e30-325i-touring-klasyczne-kombi-i1672620058.html

a tu zdjęcia środka e30 na zamianę

https://picasaweb.google.com/108292383698071359369/29Cze2011?authkey=Gv1sRgCJ6BweyK4ZW-lwE

Proszę o wypowiedzi