Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szkoda jedynie ze motor 2.8 ale jak prawie 200 kucy wyplul to nie powinno byc zle :8)

Zapewniam Cię, że nie jest źle:-)

Opublikowano

mysle ze tak, bo duzo negatywnych opini slyszalem, tzn ze to niby nie jedzie itd itd.. ale w Polsce nie ma czego sie spodziewac jak ludzie potrawia 7er kapcia non stop palic :? aczkolwiek 2.8 jest ze tak powiem milym motorem w dotyku :wink: wnioskuje po BMW serii 3.

akurat nie siedzialem w 728, ale z tego co wiem to osiagi podobne do Passata b7 1.8TSI 160km, ktorym fajnie sie nawet smiga.

Opublikowano
Sądzę, że te negatywne opinie wydawały osoby, które nawet nie przejechały 728i 100 metrów.
Opublikowano
Sądzę, że te negatywne opinie wydawały osoby, które nawet nie przejechały 728i 100 metrów.

Najważniejsze, że gazu nie ma to i auto dłużej pochodzi :)

Opublikowano
728 i dynamika eh....

ślimak i tyle

tą krowe to powinneś wprawić bokiem :mrgreen:

Opublikowano
Masz prawo uważać, że LPG jest co najmniej nie gorsze od benzyny dla silnika. Mnie tylko zastanawia dlaczego BMW fabrycznie nie wstawia gazu do swoich aut, skoro nie ma on żadnego negatywnego wpływu na silnik?

Idac takim rozumowaniem to powiedz mi dlaczego w Lamborghini nie montuja fabrycznie silnikow diesla, powiedzmy 4 litrowych jednostek wysokopreznych o mocy 400 koni i jakichs 800NM? Rozumiesz ta analogie? Przeciez to by palilo 4 razy mniej i nadal by fajnie jezdzilo, smiem nawet zaryzykowac stwierdzenie ze sprzedaz moglaby wzrosnac jezeli mozna byloby wziac nowe Lambo w dieslu ktore bedzie mialo 400 koni i bedzie palic 10 czy 12 litrow. Bmw celuje troche w inny segment kierowcow, niz hyundai,fiat,dacia, czyli tanie miejskie samochodziki, przy kupnie ktorych ktos liczy sie z kazda zlotowka, i poprostu potrzebuje nowego auta za 35.000zł z instalacja gazowa, zeby zminimalizowac koszty utrzymania. Natomiast nikt nie kupuje bmw za 200.000 zeby jezdzic tym na gazie... bo to auta luksusowe. To ze BMW nie montuje LPG nie znaczy ze BMW ma alergie na gaz, poprostu maja taka polityke ze nie musza montowac fabrycznych instalacji LPG i tyle. Mogliby, tak samo jak Lamborghini mogloby pakowac diesle, a jednak tego nie robi.

Chcesz przez to powiedzieć, że 728 chodzi gorzej od e46 320i?

W miescie 320i w manualu moze byc bystrzejsza niz 728i w automacie.

Jedyna zaleta przedniego napędu - gdy cofasz, masz tylny napęd.
Opublikowano
320i E46 w manualu ma 9,9 do 100km/h, a 728i w automacie 9,6 do setki.
Opublikowano
nie, 728 chodzi o niebo lepiej od e46 ale i tak muł :D

Dla Ciebie muł, dla mnie wystarczający. Każdy z nas ma inne potrzeby. Zastanawiam się tylko, dlaczego sam masz 728, skoro to taki muł? Dlaczego nie zmienisz na 740 lub 750?

Opublikowano

bo i tak pewnie nikt go nie kupi zreszta za rok bede prpbowal :D

dla mnie tez byl wtsrarczajacy przez pierwszy m rok a teraz ju od dwoch mnie wkurza

nie no nie powoem nawet 728 to jest jednak prawoe 3 litry, 200 koniow i nie pamoetam ile momentu chyba 260, i wiekszosc pizdziawek na drogach wypieprza bez prpblemu, ale to co oferuje w zamian za spalanie ledwo mniejsze od 4.4 wg mniw wyklucza twn motor w e38

no i 2.8 to najczwsciej bida z wyposazenia (jak moj)

plusem jest ze tanie czesci i duzo miejaca :D

Opublikowano

728, pójdzie bokiem bez problemu.

728, to dobry samochód mało awaryjny i mało palący, wieć nie ma się do czego czepiać, 200 koni z niego wykrzesało, nawet lepiej niż w moim E32 :D nie narzekam.

2.8 dobrze jeżdzi jak dla mnie, może kiedyś sobie coś takiego sprawie, ale raczej myślałem o V8 w e38 :wink:

Opublikowano

trzeba byc grzecznie mowiac nie normalnym zeby 7'emce to robic.. :duh:

728, to dobry samochód mało awaryjny i mało palący, wieć nie ma się do czego czepiać, 200 koni z niego wykrzesało, nawet lepiej niż w moim E32 :D nie narzekam.

niby tak, ale fakt faktem w e38 najoszczedniejsza jednastka proporcjonalnie do mocy jest 3.5 v8.. 2.8 zajebisty motor, ale 7er musi miec jaja i dzwiek V-ki :twisted: ciesz sie ze tryska moca Twoja e38 :cool2:

Opublikowano

E38 piekne auto, i niezaleznie czy 2.8 czy 4.4 to dalej bedzie piekne. Jezdzi? Jezdzi, pojedzie 240? Pojedzie, wiec wystarczy i 2.8 do normalnej jazdy.

Oczywiscie dla mnie piekna bmka, to bmka w stylu german :)

Opublikowano

trzeba byc grzecznie mowiac nie normalnym zeby 7'emce to robic.. :duh:

niby tak, ale fakt faktem w e38 najoszczedniejsza jednastka proporcjonalnie do mocy jest 3.5 v8.. 2.8 [bAD] motor, ale 7er musi miec jaja i dzwiek V-ki :twisted: ciesz sie ze tryska moca Twoja e38 :cool2:

Raczej racje masz :) 7er to flagowa limuzyna, ja tego unikam, na śniegu kiedyś bawiłem się 735 w manualu, bez prawa do rejestracji E38 kolegi z Ślaskiem z Łodzi, to nieżle dawała po gębie :D

7er się szanuje, a 3er można driftować i inne cuda robić, mała i zwinna 3er, napewno lepiej poradzi sobie niż 2 tonowe 7er ;)

2.8 to silnik, najmniej awaryjny R6, nikt z klubu BMW Łódż się nie skarzył na ten silnik i czytająć opinie użytkowników też nie :)

Opublikowano
no odbiegajac od tematu to z R6 m50b25 bez vanosow jest chyba najmniej awaryjnym :P ale tak prawda, m52b28 jest malo awaryjnym silnikiem, pod warunkiem ze nie przegrzejesz bloku bo jest aluminiowy a z tym sa czeste problemy w Polsce :mrgreen: .
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
E38 piekne auto, i niezaleznie czy 2.8 czy 4.4 to dalej bedzie piekne. Jezdzi? Jezdzi, pojedzie 240? Pojedzie, wiec wystarczy i 2.8 do normalnej jazdy.

Oczywiscie dla mnie piekna bmka, to bmka w stylu german :)

Zgadzam się w 100%

7 to ma być wygodny dupowóz a nie bolid f1.

Te auta są po prostu piękne . Mam nową 6 a i tak 90% czasu zasuwam moją 7 :),to auto ma duszę i styl.

• 7 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Auto troche biedne, ale buma ślicznie wygląda i chyba jest ładnie utrzymana. Co do osiagów 728i - to kazdy ma inne wymagania.... dla jednych wół, dla innych rakieta.

I tak auto szybsze od 90% samochodów na polskich drogach...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Co do osiagów 728i - to kazdy ma inne wymagania.... dla jednych wół, dla innych rakieta.

I tak auto szybsze od 90% samochodów na polskich drogach...

:cool2:

A wspomnianego 320i e36/e46 ten WÓŁ/MUŁ/SŁOŃ 728i oblatuje jak chce, bez problemu (w manualu mam) ;)

Swoją drogą pięknie utrzymane auto z tematu, aż zazdroszczę :)

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Własnie tak zadbanego auta szukam, chętnie 728i i dobrze zapłacę.

A co do osiagów- to czy to w automacie, czy manualu - takie 728i jest na prawdę szybkie. Dla mnie wystarczające.

320i to kiepski pomysł, bo powolne to i paliwozerne. No dźwiek ma fajny, jak każdy R6. Jesli seria "3" z R6- to 2,5 litra to minimum...czy to M50, czy M52...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • 2 lata później...