Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pogoda juz dopisuje wiec chciałem zabrać sie za progi mianowicie wspawanie paru łatek na progach i podłodze i przy okazji zrobić konserwacje podwozia

Tylko problem jest taki ze auto przydało by sie obrócić na bok Nie mam kołyski ani kanału Pytanie do was czy może ktoś z was obracał go np. na opony albo jakis inny bezpieczny sposób. Za wszelka pomoc lub sugestie z góry dziękuje Pozdrawiam

Opublikowano

Witaj

Co do przewracania to BMW nie przewracałem ale podobnych rozmiarów Audi a4 tak. Zdejmij lusterko oraz otwórz szyby z tej strony na którą będziesz przewracał, ułóż opony po jednej przy kolach(tak żeby gdy przewrócisz auto koła wyladowały na oponach) i 2 opony tak żeby spadł na górną partie drzwi jak się łączy z daachem np przy słupkach najlepiej (na same drzwi nie dawaj bo tam cienka blacha i wgnioty na 100%) my dodatkowo na allegro kupiliśmy gąbke o grubości 15 cm żeby ewentualnie nie porysowac lakieru groszowe sprawy a zabezpieczają pięknie. Tu zaczynają się schody więc 2 podnośniki i równo kręcimy przód i tył (jeżeli nie masz z 4 osób musisz sobie radzic w taki spobów gdy dojedziesz do końca podnośnika to podkładasz coś pod auto żeby nie opadło podnośniki w dół i kolejne klocki pod podnośniki) ale gdy masz ze 4 osoby to 2 podnoszą auto(które już jest troche na podnośnikach podniesione) a 2 asekurują żeby nie zleciał na dach i to wszystko.

Powodzenia