Skocz do zawartości

zmiana silnika 2,4 td na zwykly 2,4 d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zamierzam zmienic silnik z 2,4td na 2,4d w bmw serii 5.czy bede mial jakies problemy???co bede musial przerobic?czy te diesle bez turbinki sa duzo slabsze od tych z turbina? :modlitwa:
Opublikowano

Witam

A czemu chcesz zmieniac z TD na T??

Autko straci sporo mocy. Poza tym raczej problemow nie powinno byc gdyz to jest ten sam motor. Nie wiem tylko jak z komputerem

Opublikowano

Prawie 1400 kg wagi i tylko 86 KM :?:

Toż to będzie wolniej jeździć niż Mercedes W201 190 D (2.0) :!: A ten już wymaga wielkiej cierpliwości.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Witam

A czemu chcesz zmieniac z TD na T??

Autko straci sporo mocy. Poza tym raczej problemow nie powinno byc gdyz to jest ten sam motor. Nie wiem tylko jak z komputerem

narazie to sa tylko zamiary,ale poprostu nie moge znalezc silnika 2,4 td w dobrej cenie,a znalazlem 2,4d za male pieniadze.A jak uwazasz czy jest mozliwe,poprostu dodac turbinke z mojego starego silnika td do tego??Przypominam iz moj stary td jest padniety,ale wszystkie podzespoly posiadam i moge ich uzyc.nie wiem tylko co z ta turbina i co z pompa paliwowa,gdyz w td pompa jest elektroniczna a w dieslu jest mechaniczna???Dzieki za pomoc

Opublikowano (edytowane)
....,gdyz w td pompa jest elektroniczna a w dieslu jest mechaniczna???

Co do tej pompy to chyba mowa o dwóch róznych silnikach. Bo o ile wiem w E28 w silniku zarówno D jak i TD byly mechaniczne. Nie wiem natomiast ja bylo w E34 w TD. Pozwolem sobie zacytować jednego z naszych Braci: "Jeżeli sie mylę, to mnie poprawcie..."

Edytowane przez Diesel - BMW Klub Polska

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

Otoz chodzi o pompe ze sterowanie jej w e28 jest na linke a w e34 jest sterownik elektroniczny.

Jezeli chodzi o dostawienie turbiny to bys musial zrobic magistrale do dodatkowego smarowania. Jest to raczej nieykonalne.

Bez magistrali silnik moze sie szybko zatrzec.