Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam bmw e 60 3,0 d 218 km , jakiś czas temu zauważyłem ze silnik na wolnych obrotach nie chodzi płynnie to znaczy widać po wskazówce obrotomierza że dość gwałtownie spada co jakiś czas jak i czuć drganie silnika które przenoszą się na całą karoserie ,zaznaczam również to ze dzieje się to nie regularnie czasami na zimnym silniku a czasem na rozgrzanym .

jeśli ktoś się spotkał z podobnym problemem to z góry dziękuje za kilka informacji pozdrawiam

Opublikowano

U mnie się dzieje podobnie po sprawdzeniu dawki na kompie jeden wtrysk za dużo chyba zaczyna Lać a drugi za mało pozostałe cztery w normie.

Na razie jeszcze daje radę ale wkrótce się za to wezmę

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
jeśli wtryski pokazują wartości ponad norme to zastosowałbym preparat do czyszczenia wtryskiwaczy czarny STP albo Motul. U mnie jeden wtrysk szwankował a po takiej kuracji, chyba 2x w odstępie kilku miesięcy teraz pracuje idealnie. Na korekty czasów wtrysków niestety duży wpłym ma jakośc paliwa. Ale tu nie ma co kierować sie markowymi stacjami

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 4 tygodnie później...