Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey!

Nie znalazłem tego tematu, chociaż nie wykluczam że już był poruszamy :oops:

Planuje zakup navi i chciałbym się dowiedzieć z jakich elementów składa się cały zestaw.

Czy wystarczą poniższe elementy do uruchomienia TV, Navi i radia:

-Moduł radio BMW Business Philips (65.12-8352 864)

-odbiornik GPS Philips TrimbleNavigation (65.90-8361 757)

-Bordmonitor 4:3 Kassette Philips (65.52-8375 123 HW:4.1 / SW:4.7 )

-Navigationsrechner Philips (65.90-8375 128 HW:4.0/SW:3.0)

-uchwyt do Navigationsrechner

-Kabel do tego systemu

-Videomodul Philips (65.50-8375 127)

TV HW:06/SW:15

MMI HW:04/SW:3.6

-urzadzenie umożliwiające oglądanie TV podczas jazdy MK1 Navigation

-dodatkowe kable do A/V in/out.

Czy taki zestaw powinnien działać?

Na dodatek wiadomo zmieniarka CD, ale to już zastosuje z obecnego radi BMW-chyba będzie działać.

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano

Mniej więcej dobrze, tylko jeszcze do tego potrzebujesz antenę GPS oraz uchwyty do radia i tunera TV. Numery katalogowe sprzętu nie muszą być dokładnie jak podajesz (z resztą ciężko będzie tak skompletować, bo numery bardzo wiele razy się zmieniały).

Nie potrzebujesz modułu odblokowującego TV - można to zrobić "chwytem" ...

Jeżeli chcesz, to Ci mogę pomóc skompletować wszystkie elementy. Z tych elementów co wymieniłeś na chwilę obecną nie mam tylko czytnika i tunera radia - ale za kilka dni mam mieć.

Najlepiej - jak chcesz - odezwij się do mnie na GG lub maila, to Ci wszystko wytłumaczę ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
a czy można się dowiedzieć jaki jest koszt tych wszystkich urządzeń?

Kompletna nawigacja z monitorem 4:3 - 3500-4000, z monitorem 16:9 - 5000-6000 - w komplecie jest wszystko co tylko jest potrzebne do montażu. Takie "zestawy" sprzedaje. Często można kupić np. nawigację 4:3 za 2000, tylko się okazuje, że "trochę" rzeczy brakuje lub jest niesprawnych. Po za tym trzeba wiedzieć który tuner radia współpracuje z jakim monitorem lub jaki czytnik nadaje się do danej wiązki i monitora itd. itd.

Ceny mogą się troszkę różnić w zależności od tego co chcemy uzyskać, bo możemy np. dać najlepsze radio do navi 4:3 (które oryginalnie nie było w takm zestawie montowane, lub do zestawu 16:9 wstawić słabsze radio i "pójść", po najniższych kosztach.

Oczywiście ceny w używanych elementach (nowe mają kosmiczne ceny - sam monitor 16:9, to ok. 9-10 tys.zł.)

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
Kompletna nawigacja z monitorem 4:3 - 3500-4000, z monitorem 16:9 - 5000-6000

Wczoraj o tym gadalismy ale zapytam, bo nie skonczylismy rozmowy...

Mam (fabrycznie) w e39 '99

ekran 4:3 kolorowy, panel drewniany + TV (grający podczas jazdy i odblokowany dzieki forumowaym wskazowkom)

radio - hgw jakie, ze zmieniarka w kazdym razie

Navi MKII

a chcialbym

- szerszy ekran - jakie sa wersje? i jak jego funkcje maja sie do obecnosci takiego lub innego radia i navi

- nowsze navi - zgodnie z tym co mowil Sebast skok z mk2 do mk3 jest duzy a z mk3 na 4 juz mniejszy. Jakie sa roznice?

- czy wymiana radia ma sens? W ogole nie wiem gdzie jest to radio ;) :oops: Czy radio jest zintegrowane z panelem i wejsciem na kasete czy to tylko interface z przyciskami a radio to osobne pudelko

no i poprosze info o przyblizone koszty

pozdrawiam

pozdrawiam

t.

Opublikowano
... Mam (fabrycznie) w e39 '99

ekran 4:3 kolorowy, panel drewniany + TV (grający podczas jazdy i odblokowany dzieki forumowaym wskazowkom)

radio - hgw jakie, ze zmieniarka w kazdym razie

Navi MKII

a chcialbym

- szerszy ekran - jakie sa wersje? i jak jego funkcje maja sie do obecnosci takiego lub innego radia i navi

- nowsze navi - zgodnie z tym co mowil Sebast skok z mk2 do mk3 jest duzy a z mk3 na 4 juz mniejszy. Jakie sa roznice?

- czy wymiana radia ma sens? W ogole nie wiem gdzie jest to radio ;) :oops: Czy radio jest zintegrowane z panelem i wejsciem na kasete czy to tylko interface z przyciskami a radio to osobne pudelko

no i poprosze info o przyblizone koszty

pozdrawiam

1. Ekran 16:9 do E39 jest w jednej wersji.

2. Funkcje są takie jak pozwala na to czytnik (przede wszystkim), częściowo radio.

3. MK3 umożliwia (po wgraniu nowego softu) w pełni wykorzystanie możliwości szerokiego ekranu - np. dzielenie ekranu (mapa i strałki na jednym ekranie), inna grafika, szybsza obsługa (prostrza) nawigacji, znacznie szybsze działanie itd.

4. Tuner radia masz pomiędzy kołem zapasowym, a tylną kanapą.

5. Nowszy typ radia jest przede wszystkim lepszy jakościowo.

Wymiana 4:3 na 16:9 w Twoim przypdaku (z MKII), to ok. 3000-3300zł. (monitor + tuner TV) bez wymiany czytnika, z wymianą czytnika, to + ok. 1000zł. (trzeba przy tym zrobić mała przeróbkę wiązki). Koszt podaje bez ewentualnego pozostawienia w rozliczeniu starych elementów ...

Ale po szczegóły handlowe, to raczej poproszę na priv. ;)

Stronka