Skocz do zawartości

moje bmw wchodzi w tryb automatyczny i nie wiem o co b

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam mam problem z moja bunią 520i vanos e39 rok 96 a mianowicie gdy silnik jest nagrzany wpada w tryb awaryjny i nie wiem o co chodzi dodam ze został wymieniony czujnik walka rozrządu przepływomierz również i błąd dalej istnieje siedzę na forum i czytam wasze opinie i nadal nie wiem co może być powodem czy miał ktoś z was już z tym problem i jak go zlikwidował bardzo proszę o pomoc Edytowane przez prezescool22
Opublikowano
wskakuje w tryb awaryjny nie ma żadnej kontrolki na konsoli wszystko jest ok na zimnym a jak pojezdze troche i sie nagrzeje silnik wlacza sie wlasnie ten tryb zajezdzalem do mechanika mowil mi wiele ze to czujnik walka rozrządu ze przeplywomierz wymienilem wszystko i dalej to samo i juz nie wiem co robic dodam ze ten tryb jak sie wlaczy kreci obroty maks 2,5 tys nie wiecej bo zaczyna rzucać silnikiem
Opublikowano
wskakuje w tryb awaryjny nie ma żadnej kontrolki na konsoli wszystko jest ok na zimnym a jak pojezdze troche i sie nagrzeje silnik wlacza sie wlasnie ten tryb zajezdzalem do mechanika mowil mi wiele ze to czujnik walka rozrządu ze przeplywomierz wymienilem wszystkom

piszac o bledzie mialem na mysli kod bledu jaki Ci wyrzuca komputer diagnostyczny.

Wymieniajac na pale rozne elementy mozesz sie otrzec o bankructwo a przyczyna ciagla moze byc nieznaleziona.

Musisz dac sie podpiec pod INPe czy innego DISa i wowczas mozna kombinowac co by wymienic.

Opublikowano
aha o to chodzi blad wyskakiwal ze przepływomierz jest zepsuty dodam ze bylem na serwisie bmw pod pieli mnie pod kompa zaplacilem za ta usluge 150 zl wymienilem i dalej to samo nic wiecej mi nie powiedzieli tylko ze przeplywomierz do wymianay zadnych innych bledow