Skocz do zawartości

320d - nawiew działa, klima nabita, nie chłodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam taki śmieszny motyw - właśnie nabiłem klimę, zmieniłem filtr kabinowy, ale skubana się nie włącza - nawiew wieje gorącym powietrzem. Jakby to był "jeżyk", to w ogóle nie działałby nawiew. Sprzęgło klimy jest ok - co może być winowajcą? Cewka? :duh:

Jak już zacząłem wozić się z pootwieranymi oknami, to słyszę takie miarowe ni to stukanie, ni to cykanie z prawej strony auta (tylko gdy mam z prawej jakiś murek, żeby dźwięk się odbijał) - pewnie może to być wszystko? :mrgreen: Na pewno nie dwumas :D

Opublikowano
kolega odpal klime, sciagnij chwyt powietrza ten zaraz za nerkami (na 4 wciskane kołki) i patrzysz z lewej strony silnika na dole jest kolo od klimy. Patrzysz czy kreci ladnie paskiem, powinno sie wlaczac na jakis czas i wylaczac, przy zalaczaniu bedziesz mial takie "bzzzzzyt" ze sprzegielka :) jak nie dziala tam to wiesz wtedy ze cos z sprezarka albo nie ma sygnalu zeby sie wlaczyla (czyli jakis przekaznik, panel klimatronica, albo kable gdzies uszkodzone) albo sprezarka juz nie zyje. Mozesz tez miec uszkodzony czujnik i dlatego ci klimy nie odpala.
szukam