Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam znajomy posiada bmw 3 e91 LCI ale ze zwykłymi światłami. Ma zamiar założyć xenony i mam takie pytanie . Rozmawiałem z jednym magikiem i powiedział, że moduły zwykłych świateł w pierwszych podelach po lifcie czyli tych 2008.10 itp. da się bez problemu przeprogramować na xenony, gorzej z tymi nowszysmi. Czy mówił serio ? proszę o w miarę szybką odpowiedź .

Da się :cool2:

Ja właśnie kończę w swojej E90 LCI montaż xenonów AHL. Auto mam z sierpnia 2009.

Moduł świateł mam FRMII i po wstępnych oględzinach da się go zakodować do xenonów adaptacyjnych.

W nowszych autach LCI montują już FRMIII, który posiada więcej funkcji więc dziwi mnie trochę wypowiedź wspominanego "magika"....

Ważna wskazówka - nie wolno wzorować się na zestawie doposażeniowym w bi-xenony z wersji przed liftem !!! W LCI lampy są inaczej połączone z modułem FRM...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

prmax, można liczyć na mały opis "co, jak, gdzie" jeśli chodzi o konwersję halogenów na xenon w LCI jak już Ci się uda jej dokonać?

Jestem bardzo zainteresowany xenonem a w szczególności tym co trzeba mieć, żeby to zadziałało i komputer nie wyrzucał błędów. Temat jest rozpracowany jeśli chodzi o pre-LCI, w LCI to Ty chyba jestes jednym z prekursorów ;) Czy montaż AHL wiąże się z jakimiś dodatkowymi trudnościami względem zwykłych xenonów?

• Członkowie klubu
Opublikowano
prmax, można liczyć na mały opis "co, jak, gdzie" jeśli chodzi o konwersję halogenów na xenon w LCI jak już Ci się uda jej dokonać?

Jestem bardzo zainteresowany xenonem a w szczególności tym co trzeba mieć, żeby to zadziałało i komputer nie wyrzucał błędów. Temat jest rozpracowany jeśli chodzi o pre-LCI, w LCI to Ty chyba jestes jednym z prekursorów ;) Czy montaż AHL wiąże się z jakimiś dodatkowymi trudnościami względem zwykłych xenonów?

Spoko, podzielę się wiedzą :cool2:

Ja przyjąłem założenie, że wszytko musi być zrobione zgodnie z technologią producenta. Żadnego "druciarstwa" typu rezystory, kondensatory etc. w celu oszukania modułu FRM, że wszytko jest w porządku.

Dyskusję proponuję przenieść tu --- > http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=152949

Tam jest oryginalny wątek dot. doposażenia w xenony LCI...

Niebawem pojawi się tam więcej informacji...