Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problemik z alarmem i centralnym a mianowicie zacznę od tego, że wraz z kupnem dostałem tylko 1 kluczyk oraz 2 piloty do alarmu+centralnego. Klucz działa w stacyjce i w klapie bagażnika jednak w drzwiach już nie :( tzn. da się kluczyk włożyć i delikatnie obrócić w lewo czy też prawo ale to tylko tyle :( Jaka tego może być przyczyna ?? Co do alarmu to posiadam alarm META SYSTEM tzn. to jest chyba seryjnie montowany alarm z centralnym. Problem polega na tym, że z pilota otwierają mi się tylko drzwi od strony kierowcy :( jeśli chodzi o zamykanie to ta sama sprawa zamyka mi tylko drzwi od strony kierowcy natomiast bagażnik, wlew i stronę pasażera już nie (kierunki mrugają i dioda przy przedniej szybie od alarmu też mruga po zamknięciu z pilota) :( Jeden z pilotów był przy kluczyku natomiast drugi nieco inaczej wyglądający znalazłem w schowku ale zachowuje się on identycznie jak ten przy kluczyku :( Co może być przyczyną i gdzie szukać rozwiązania ?? Do tego nie wiem czy syrena działa bo na różne sposoby próbowałem i nie wyła :( nie próbowałem jej tylko podawać tylko bezpośredniego zasilania bo mam ciężkie dojście do niej i nie miałem zbytnio na to czasu :( Mało tego nie wiem gdzie znaleźć jakąś centralkę sterującą tym alarmem żeby spróbować przeprogramować.

Ktoś może mi z tym pomóc ?? Miał ktoś taki przypadek ??

Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału