Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Navi są dwa typy z tego się orientuje:

1. Business

2. Professional

Nie wiem jak z profi ale business po 2007r dostał widoki map (wcześniej były tylko strzałki) i tutaj pytanie:

Z business profi się zrobić nieda ale czy da się upgrade'ować business z przed 2007 roku do wersji z widoczymi mapami?

Tnx!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ha! dobre pytanie, rozumiem, że masz na myśli jakiś łatwy i tani upgrade, zmiana programu i wszystko? sam jestem bardzo ciekawy... na pewno pomoże wymiana M-ASK plus programowanie, wyświetlacz też się różni wbrew pozorom, ten z mapą ma oznaczenie" high resolution" i inny nr części niż ten stary...ale czy ktoś to obszedł i czy jest fizycznie możliwe?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fizycznie to jest wszystko możliwe. Mam namiar na kolesia który może sprzedać graty do navi z dyskiem czyli tej po lifcie do auta z przed liftu. Koszt ok 3000-3200 euro więc lekko nie opłacalne.
Krzysztof
Opublikowano
miałem nadzieje że da się problem rozwiązać upgradem softu - nawet na mniejszym wyświetlaczu. Wygląda ża się nieda - gdzieś przeczytałem że bebechy faktycznie trzeba wymieniać ale 4k EUR to 1/4 wartości samochodu :)
Opublikowano

Było wiele o tym na forum.

Niestety sama aktualizacja softu nic nam nie da,pozostana dalej tylko strzałki,ale ponoc w autach wyprodukowanych po 09.2006 jest taka mozliwosc :D ,oto szczególy ;) http://www.individual-cars.com/xshop/product_info.php/info/p404_Aktivierung-Kartendarstellung-fuer-alle-1er--3er-und-5er.html

icon4.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli jest możliwe! dlaczego to zawsze niemiaszki to mają, nie może byc u nas za 5 stówek? :cry2: a tak na marginesie, jest w mojej okolicy ostatnio plaga kradzieży ekranu, kompa i sterownika i-drive, wszystkie to były profesional z 8,8 ekranem w kombicy 3 lci, znam 4 przypadki w krótkim czasie, może niedługo zaroi się od okazji na rynku wtórnym :D ale 3200e to dużo..chyba nówka tyle stoi