Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam !

Mam zamiar kupic bmw 316 lub 318 E36 roczniki od 93r moj budzet wynosi 10tys pln. Mam kilka pytan: 1. Jaka jest awaryjnosc tego auta 2. Jakie usterki wystepuja i jaki jest koszt ich naprawy 3. Co jest najslabszym punktem w tych autach 4.Czy wogole kupie jakas dobre bmw z takich kryteriach ?? Mam nadzieje ze odpowiecie mi na te pytania :D

Opublikowano

Moim zdaniem awaryjnosc tych E36 316/318 kupionych za 10kzl jest duzo wyzsza niz tych kupionych za 14kzl. Z 10kzl bym sie na E36 nie porywal, lepiej kupic E30 i to co zostanie miec na ewentualne naprawy po zakupie, bo zazwyczaj cos "wychodzi". :)

A co do elementow ktore padaja najczesciej to poczytaj sobie forum i bedziesz wiedzial.

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano

mysle ze ciezko bedzie cos znalesc po 93 roku za 10 tysiecy...

by bylo beznakladowe... :cry:

E36 hmmm.... naprawde cieżko....

moze starsze roczniki.. typu 91... albo...

za te pieniadze kupilbym albo E30 lub E34... :D

pozdrawiam

cosmo

tylko nie GAZ !!!

Opublikowano

nie chce nikogo odstraszać ale ten compact za 10.950 - najprawdopodobnie miał małą krakse :( - świadczy o tym ten pekniety boczek na drzwiach i cena jest dosyć niska nawet jak na compacta

a co do cen to trzeba się rozglądać, bo jak wiadomo ceny poszły ostro w dół - dobrze dla kupujących, a źle dla sprzedających :roll:

pzdr :8)

Bayerische Motoren Werke http://img482.imageshack.us/img482/7716/bmwsmiley9vq.gif
Opublikowano

wszystko pieknie ale narazie nikt sie nie wypowiedzial na pytanie .

co moze byc do zrobienia ? tez jestem ciekaw ? mam E30 325 i bede zmienial na E36 325 ale te z najnizszej polki wiec chetnie bym porownal czy tu i tu wystepuja te same awarie itd (chodzi o E36).

Opublikowano
No kolego za 10tyś to ty lepiej szukaj E34 lub E30, bo z E36 będzie raczej cięzko, a juz o roczniku>93 to zapomnij.Wspomniany Compact kosztuje 10500+opłaty a to min.1500zł, a jeszcze oponki, filtry, oleje itp. jak w każdym nowokupionym samochodzie.Co się psuje :?: Jeżeli będzie to silnik M40 to sławne popychacze&głowica także pasek nalezy wymieniać częsciej niz zaleca producent.Przednie zawieszenie-maglownica,sworznie,końcówki(tylko w zaniedbanych egzemplarzach, ale za 10tyś to raczej taki bedzie :? )Na forum jest DUZO o E36 więc :search: .Ale jeżeli 10tyś. zł to max. czym dysponujesz to zastanów się nad tym zakupem bo kupisz jakiegos szrota i będziesz niezadowolony.Pozdro.
Pozdrawiam Grzesiek