Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisze na ten temat bo już sie tyle naczytalem jak to bmw jest bardzo nie ekonomiczne, taka mała wskazówka dla tych ekonomistów.

Po zmianie kół 235/50/18 szerokość felgi 8,5"

na 235/60/16 szerokość felgi 7"

zuzycie paliwa mojej V8 3,0 spadlo około 3litry, auto zachowuje sie dużo lepiej na drodze, mocy jakby ze 20koniczków przybylo, i jakieś latwiejsze w prowadzeniu jest. Walory estetyczne oczywiście ucierpiały ale jak czytam ze ktos do silnika 1.6 chce zalozyc kola 17 8" szerokie to włosy mi dęba stają, i tak na koniec w tej chwili w cyklu miejskim auto pali mi do 15l a w cyklu mieszanym do 11,5.

Panowie polecam 5 razy sie zastanowic jak bedziecie nowe felgi kupowali, ci którzy to wiedzą niech psów na mnie nie wieszają ze tyle razy mowa o tym już była

:|

Opublikowano
Wiadomo zawsze jest coś kosztem czegoś .(Atrakcyjny wygląd kosztem spalania ) .

dokładnie, są dwie grupy ludzi, a właściwie ich styl obcowania z autem:

1) eco

2) lans

rzecz gusty, nie nalezy o tym rozprawiać... :wink:

chce sie eko kupuje sie seicento i przerabia sie je na gaz :duh:

Opublikowano

Ja mam na lato 8,5" szerokosci i jak wiem to spala mi 2 l/100 gazu wiecej. To nie jest problem bo wiem ze lepiej wyglada i ze lepiej hamuje ,ale problemem sa nasze drogi (koleiny )na ktorych nie jedzie sie przyjemnie :mad2: :mad2: :mad2: .

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg