Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ,czy ktoś może spotkał się z czymś takim że w bmw 530xd z roku 2006 ,w menu w zegarach rośnie zużycie paliwa z 9,7 jak zazwyczaj było na 12.5 przy takim samym użytkowaniu auta ,ale najciekawsze jak pokazuje kilometry które pozostały do przejechania jeszcze to wygląda że jest tak jak zawsze (sprawdzałem po zatankowaniu auta do pełna i po tym jak się zmniejszają ) Więc wygląda na to że zwariował komputer ....? acha auto ma przejechane 87 tyś km i raczej jest to oryginalny przebieg .
Opublikowano

A czy przez przypadek nie pobiera ci komputer większej dawki paliwa do wypalenia filtra DPF ? A może DPF jest wycięty i dlatego komputer świruuje ?

Nie wiem to taka moja sugestia (nie mając diesla)

Przy okazji - przebieg - raczej czy na pewno oryginalny ;) ?

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
dpf na pewno jest ,co do przebiegu to zawsze przy aucie używanym na 100% to się nie wie ,ale książka jest auto ma też historie w bazie bmw ,więc raczej oryg.Co do spalania to liczyłem z kilometrów i wychodzi 9.85 dokładnie więc można powiedzieć tak jak zawsze a na komputerze jest 13.8 już :mad2:
Opublikowano
a nie przestawiło Ci sie cos z wyświetlaniem kilometrów na litr?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv