Skocz do zawartości

Falują obroty tylko na gazie!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
od niedawna skaczą mi obroty na gazie między 750 a prawie zero.zachuśta tak kilka razy i gaśnie! na benzynie jest normalnie!myślałem że to wina stacji gdzie tankuje gaz ale na innych jest to samo!wkurza mnie to .może to być wina filtrów gazowych i czy wymiana pomoże? dodam że gaz sekwencyjny? e39 520i.ps.dzieje się tak tylko na rozgrzanym silniku.
Opublikowano
mialem to samo,napierw wymien filtry jesli to nie pomoze to na bank wtryski gazowe Ci siadaja...
Opublikowano
od niedawna skaczą mi obroty na gazie między 750 a prawie zero.zachuśta tak kilka razy i gaśnie!
Miałem dawno temu taki objaw,ale u mnie kable siadały,łatwo sprawdzić specyfikiem w spraju,mają mechaniory.Założyłem nowe kable i jak ręką odjął,co wcale nie musi być u ciebie.POzdr
Opublikowano
  • Autor
filtrów z gazu jeszcze nie wymieniałem bo mam go od pól roku a wcześniej to niewiem.ja zrobiłem nim nieco ponad 6tys.
Opublikowano
Ja miałem to samo i pierw była przyczyna, że nie wymieniałem filtra gazu i zapchały się wtryskiwacze. Wymieniłem wtryskiwacze teraz po 20tyś znów zaczęło falować i nie miało auto mocy na gazie. Pojechałem dziś do gazownika i okazało się, ze wtryskiwacze brudne wyczyścił na miejscu i w efekcie auto na gazie ma takiego samego kopa jak na benzynie i silniczek chodzi równiutko. Pewnie u Ciebie są zapchane wtryskiwacze wystarczy że raz zatankujesz jakiegoś lipnego gazu i tak się dzieje. Tak mi się tłumaczył gazownik jak się pytałem czemu tak szybko zapchały się wtryskiwacze. A filtr od gazu wymienia się co 10 tyś są 2 filtry jeden na reduktorze od gazu w stanie ciekłym drugi za reduktorem od gazu w stanie lotnym