Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam małe dwa problemy pierszy: od paru dni staram sie rozgryść telefon ma pękniętą szybke ale niechce sie wogóle uruchomić ani go nie moge odpalić wkłądałem karte z tyłu i z przodu i nic ani kierownicą nie idzie go odpalić niewiem co jest pomurzcie??? bezpieczniki spradziłęm wszystkie są OK... teraz drugi problem: Na radiu niekiedy wyskakuje mi napis TP na głownym kompie i zaczyna piszczeć i mruga ten napisa TP co to oznacza jeżeli może mi ktoś wytłumaczyć???? z góry dzięki za odpowiedzi

Pozdrawiam Diabolum :)

Opublikowano

jeśli telefon masz kompletny i ma wszystkie wtyczki powpinane i bezpieczniki dobre to pozostaje Ci sprawdzić gniazdko słuchawki

musisz rozebrać podłokietnik i zobaczyć czy pod gniazdkiem nie ma zielonego nalotu

często zdaża się że wilgoć lub coś rozlane zaczyna trawić te styki i wtedy telefon nie włancza się lub sam raz na pare tygodni włączy się

z zewnątrz tego nie sprawdzisz

Opublikowano
Względem telefonu wypowiedział sie Dajan :cool2: ,natomiast w radiu wyłącz funkcje TP- Traffic Programme,to wiadomosci z drogi,a z tą funkcją w PL jest jak jest.Funkcja TA owszem moze być,natomiast obie(TA/TP) razem powoduja takie cyrki niestety.Wyłacz i tyle.POzdr
Opublikowano
ok dzięki chłopaki za podpowiedzi :) jutro biorę się za rozbieranie podłokietnika, a radio zaraz będę wyłanczał a co to jest za sygnał i do czego?? Pozdrawiam :)>...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Tak podepne sie do tematu ciężko rozbiera sie ten podłokietnik, gdzie są jakieś śrubeczki :)
  • 2 tygodnie później...