Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie bo niedawno kupilem 730 z instalacja gazowa. I mam taki maly problemik, bo samochod jest strasznie zamulony, i bardzo pomalu przyspiesza. Jest to rocznik 90, maualna skrzynia.

Jedynie co jest to zawory strasznie klekocza i wydaja dziwny dzwiek. Chodzi mi o to czy moze ktos mial podobny problem i w czym twki przyczyna. Byc moze swiece , jak myslicie?

Opublikowano

podaj typ instalacji gazowej, czy objawy są tylko na gazie czy też na benzynie?

jeśli Ci nic nie szarpie itp to raczej nie zapłon, jeśli to II-gen to pewnie przepływomierz...

Opublikowano
wiesz co jest to instalacja pierwszej generacji , zadna sekwencja. objawy sa na gazie i na benzynie . No dokladnie nic mi nie szarpie wszytsko jest okej ale slabo sie wkreca na obroty. Czyli to moze byc przeprywomierz tak?
Opublikowano

jak nie szarpie to ja obstawiam przepływke, pod kompa go podepnij dobrego i zobacz co i jak ;-)

a odpala Ci normalnie i ładnie trzyma wolne obroty?

zawory wyregulowane?

Opublikowano
jak nie szarpie to ja obstawiam przepływke, pod kompa go podepnij dobrego i zobacz co i jak ;-)

a odpala Ci normalnie i ładnie trzyma wolne obroty?

zawory wyregulowane?

Tak tak , nic nie szarpie. Na wolnych stoi rowno lecz czasem slychac jakby troche falowalo, ale sporadycznie. Jesli chodzi o zawory to jeszcze nie regulowalem, ale musze to zrobic to dosyc glosno pukaja. No ale juz wiem co trzeba sprawdzic, najwazniejsze zeby pod kompa podpiac i bedzie wiadomo. A powiedz mi czy przeplywke mozna wstawic np od 3.5? Bo u mnie siedzi 3.0, czy bedzie to pasowac bo z tego co widzialem to taki sam przeplyw siedzi.

Opublikowano
przepływka jest ta sama, najlepiej podmień się z kimś z okolicy zanim kupisz bo szkoda kasy jakby się okazało że to nie to ;-))
Opublikowano
Ja miałem taki problem to wina leżała po stronie EML, a dokładniej pomogła wymiana licznika. Nie wiem czy kolega ma EML jak tak to napewno w nim tkwi problem.
Opublikowano
Ja miałem taki problem to wina leżała po stronie EML, a dokładniej pomogła wymiana licznika. Nie wiem czy kolega ma EML jak tak to napewno w nim tkwi problem.

Nie wiem czy mam EML, szczerze nawet nie wiedzialem ze cos takiego jest, zaraz poczytam o tym. A jak moge to sprawdzic czy u mnie jest? bo mam rocznik 90. Czyli wymiana licznika pomogla? kurde dziwna sprawa, no ale okej bede musial to sprawdzic no i ten przeplywomierz rozebrac i zobaczyc byc moze jest zapchany

Opublikowano
Sprawdź czy masz przepustnicę na linkę czy nie jeżeli nie to masz EML.

Przepustnice mam na linke, czyli ten EML moge wyeliminowac i zwrocic uwage bardziej na przepływke i sprawdzic przepustnice

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może już ci poleciała dźwigienka i nie chodzi na gar któryś zawory czym prędzej wyreguluj bo konsekwencje sa dramatycznew razie co

Mułowatość powoduje mikser ale jakoś powinno chodzic wiec przyczyna jest głębsza