Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie wczoraj działała mutifunkcja dziś kompletna cisza.

Nie działa pogłaśnianie przyciszanie przełączanie stacji w radiu i tempomat oraz włączanie i wyłączanie telefonu oraz zamkniętego obiegu w nadmuchu jednym słowem cała multiunkcja przestała działać. Tempomat jak wałczę to świeci się lampka na tablicy ale obsługa na kierownicy nie działa.

Sprawdziłem bezpiecznik wyciągałem włożyłem i zadziałało odpaliłem samochód przejechałem kawałek zgasiłem i nie działa. Zabieg z bezpiecznikiem tzn zamiana na inny wyciąganie wkładanie już nic nie daje nie działa kompletnie nic.

Sprawdziłem tez przyciski bo milem inne zamieniłem je i tez cisza.

klakson działa

miał ktoś może już kiedyś takie objawy co może być powodem? bardzo proszę o pomoc.

Moja trzecia wielka miłość
Opublikowano

Powodem jest najprawdopodobniej przetarta taśma zwijana w kierownicy.

Poszukaj tematów o taśmie jest wiele.

Chodzi o taki płaski przewód który zwija się w kierownicy podczas skręcania (zasila on właśnie guziki multifunkcji)

Opublikowano
tak myślałem ze to może być taśma i chyba wszystko na to wskazuje dzięki za podpowiedz :cool2: muszę poszukać taśmy z tego co się orientuje to są do mojego rocznika 3 rodzaje z sama poduszką, z mutlifunkcja bez telefonu i z telefonem. Chyba ze się mylę?
Moja trzecia wielka miłość