Skocz do zawartości

320d Vebasto (dogrzewacz) thermo top z/c d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem przy swojej e46 320d nie mogę zdiagnozować inpą webasta tzn. inpa nie może mi się połączyć z nim i nie wiem dlaczego może ktoś miał podobny problem wchodzę w Body\additional heater diesel i wyskakuje błąd.
Opublikowano
Obecnie działa jako podgrzewacz wody ale planuję przerobić na postojowe (mam zamiar dokupić brakujące części żeby go uruchomić jako postojowe). jest to dokładnie takie webasto jak w temacie próbowałem go przekodować na postojowe w DIS (żeby później po dokupieniu reszty nie było niejasności) ale gdy zaczyna się automatyczne kodowanie wyskakuje błąd i lipa, w dodatku tak jak napisałem powyżej nie da się go zdiagnozować przez Inpę.
Opublikowano
Postprzez TC » 15 Cze 2011 18:26

przekoduj NCSem ....

Nic z tego po długiej diagnozie okazało się że jest walnięty sterownik webasta ktoś wcześniej już dłubał przy tym bo był wypięty kabel k-bus za schowkiem który idzie do webasta i dlatego nie mogłem sie z nim połączyć.Po podpięciu k-bus Dis nie łączy się z IHKA, Ews, w zke błędy, po odpięciu wszystko wraca do normy łączy się bez problemu z modułami tylko błędy wykasować po parę zostaje w tych modułach do których nie dało się połączyć. Ma ktoś może pomysł co może być nie tak w tym sterowniku webasta?

Ps. do TC

w sprawie okablowania do postojowego odezwę się jak dojdę z tym do ładu.

Opublikowano

na allegro sprzedają takie sterowniki i ktoś chyba je naprawia za ok 120 - 150 zł ....

i rzeczywiście to było powodem tego że nie mogłeś się połączyć , ale mi i tak Disem nie udało się zakodować dopiero NCSem ...

a co do wiązki i zestawu to pisz na prv...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/