Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem polegający na tym, że kluczyk nie otwiera samochodu. Od zawsze miał stosunkowo słaby zasięg - otwierał auto z odległości jakichś 3 metrów. Ostatnio wogóle nie otwiera, otworzę przekręcając kluczyk w zamku to oczywiście wyje alarm i nie można odpalić auta. Wcześniej występowały też dziwne objawy. Zamykałem auto (gdy kluczyk działał) i po kilkunastu sekundach wył alarm albo uruchamiał się samoczynnie po godzinie, dwóch. Kluczyk padł już jakiś czas temu ale później znowu zaczął działać i kilka miesięcy wogóle problem nie występował. Teraz, jak pisałem na początku również nie działa. Drugi kluczyk który posiadam - to samo, nie działa. Pytanie więc czy to wina zużytego akumulatorka który powinien się ładować podczas jazdy (kluczyk nierozbieralny) czy jakieś problemy z alarmem (nieoryginalny). Kilka dni temu musiałem otworzyc auto przekręcając zamek, wsiadłem do środka, męczyłem się, męczyłem, po jakich 30-tu minutach zaskoczył i otworzył drzwi. Jeśli ktoś przerabiał podobny temat - bardzo proszę o pomoc.
Opublikowano

Ja miałem tak że kluczyk raz działał raz nie. Podłączyłem wiec kompa i pojawił się błąd właśnie kluczyka, że niby się rozkodował i że nastąpiła próba ponownego go zakodowania. Usunąłem ten błąd i problem już więcej nie powrócił.

Możesz więc najpierw sprawdzić błędy na kompie. Może coś pomoże.