Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam następujący problem - po wrzuceniu wstecznego biegu w moim e39 2,5 tds automat 1999 r nie ma w ogóle świateł cofania - byłem z tym u mechaniora i stwierdził, że nie opłaca się to robić bo moduł za to odpowiedzialny to jakiś ogromny koszt a ja znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/modul-przekaznik-sterownik-cofania-pdc-bmw-5-e39-i1665001944.html

ale nie mam pojęcia czy to to - proszę o pomoc w tej sprawie.

Z innych cudów:

- cały czas mam też komunikat: Anhangerlicht prufen - nie wiem co z tym robić - co sprawdzać?

- standlicht prufen

- i najgorsze - mam problem z poziomem plynu chlodniczego, który gdzieś mi znika, najpierw gdt tylko mialem wiecej niz pol zbiorniczka wypluwalo go przewodem pod samochod, potem mechaniory cos porobily i bylo ok, potem płyn zacząl ginąc na potege bez zadnych wyciekow wiec przypusczenie ze uszczelka pod glowicą - ale okazalo się ze wszystko ok, mechaniory rozkrecily wszystko i skrecily i problem ustal, teraz znowu sie pojawil ale plyn gdzies znika, ale jesli jest go np malo - tylko na dnie zbiorniczka wyrownawczego to nic sie nie dzieje, a gdy tylko go usupelnię - znowu gdzies magicznie znika- ma ktos pojecie o co moze chodzić?

- ostatnia z pierdół - wie ktos czy i gdzie naprawia się cd? bo mam radio business cd ale nie chce pracować a wszedzie gdzie jade nikt nie zajmuje sie fabtycznie montowanym sprzętem.

ale sie rozpisałem...będę wdzięczny za pomoc w kórymkolwiek aspekcie:)

Opublikowano
ten moduł jest od czujników parkowania nie od świateł cofania. sprawdż przewody elektryczne przy lewym zawiasie tylnej klapy na 99% masz pourywane dlatego te dziwne błędy z oświetlenia. co do płyny to może żle odpowietrzony układ?