Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, czy wiecie gdzie dostać w pełni karbonowe (mam na myśli zewnętrzny pierścień również z karbonu) emblematy do naszych BMW, wygląda to tak jak na tym zdjęciu:

http://farm4.static.flickr.com/3217/2732110201_5867d672a0.jpg

Na allegro występują jedynie wersje z karbonowym środkiem. Zapytałem na e90post, tam też na razie nikt nie wie. Liczę na waszą pomoc :)

Opublikowano
ja nie wiem gdzie ale mi sie podoba i przydałby mi się na przód i tył :D
Opublikowano
Mam taki z przodu , elegancko się prezentuje :8) Nie wiem tylko jak wymienić emblemat na tylnej klapie. Trzeba rozpruć cały mechanizm otwierania? Pomóż ktoś :oops:
Opublikowano
Kolego a gdzie kupiles? Z tego co patrzylem to z tylu wymienia sie na podobnej zasadzie jak z przodu, emblemat wypinasz z tego uchwytu/zamka klapy i tyle.
Opublikowano

z tym wypinaniem to bym byl ostrozny :D a tak na powaznie jesli chcesz to dobrze zrobic to musisz rozebrac caly mechanizm :) ten plastik najpierw od srodka auta co jest przy szybie - jest na kołkach wiec musisz uzyc troche sily a pozniej beda ci potrzebne torxy do odkrecenia tego ... troche sily bedziesz musial uzyc do wyciagniecie "elektryki" siedzi mocno .... a pozniej juz z gorki ...

a btw zaopatrz sie w jakis klej i to dobry bo ori znaczek jest na jakims takim kleju a w zasadzie gumokleju :) i tutaj pytanie do starszych kolegow :) jaki klej polecacie bo wstyd przyznac ja to zrobilem na poxilinie :mad2: trzymac trzyma :8)

temat przerabialem jak wymienialem padniety mechaniz po zimie :D

czas pracy 30min +piwo

a wlasnie jesli ktos sie napatoczy na aukcje to moze jakis grupowy zakup ? bo bedzie wielu chetnych na taki gadzet :8)

Opublikowano
Pany, znalazlem te emblematy na xenonplanet.com, ale pojawia się problem kolejny, wszędzie gdzie patrzę to podają średnicę tylnego znaczka 73mm/74mm z zastrzeżeniem, że dotyczy to E87 2007+, wiecie o co chodzi?
Opublikowano

nie wiem czy do e82 styłu są takie same ale jak namierzycie ten znaczek co jest w I poscie to biore komplecik do siebie ;)

A na kółka też takie coś występuje? ;)

Opublikowano

Z tego co ja się dowiadywałem nie ma oryginalnych emblematów w wersji carbon

Ja chciał bym wymienić wszystkie emblematy łącznie z kierownica ale jak mi tak powiedzieli

Przestałem się tym interesować

Ale fajnie by to wyglądało mieć wszystkie znaczki w karbonie :D

Opublikowano
Tyle że co ma taki znaczek do logo BMW? Biało-Niebieski kolor wycinka szachownicy nie jest bez przyczyny w takim kolorze. Poza tym lukolo napisał "fajny jest :) na srebrnym ladnie by sie prezentwal ... przekopalem neta i nie znalazlem ... podrobki na alledroga sa :P". A niby co jest podróbką a co nie? :P Bo jak na mój gust wszystkie te znaczki są podróbkami. :) Mi się to kompletnie nie podoba, ale każdy ma co lubi. :cool2:
Opublikowano
Amerykanie mi nie odpisali ostatecznie w sprawie tych znaczków, pozostaje czekać, aż coś się pojawi na aukcjach.