Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od doby jestem szczęśliwym posiadaczem bmw e36 Compact 98r z silnikiem 1,8TI M44. Mam mały problem z centralnym zamkiem. Otóż gdy otwieram auto od strony kierowcy otwierają się: drzwi kierowcy, tylna klapa, wlew paliwa, nie otwierają się drzwi pasażera. Natomiast gdy otwieram auto od strony pasażera otwierają się wszystkie zamki. A gdy otwieram przez klapę jest ta sama sytuacja co przy otwieraniu zamka od drzwi kierowcy. To samo jest przy zamykaniu. Co może być nie tak ? Coś gdzieś nie łączy ? Wina przekaźnika sterującego centralnym zamkiem ? Czy miał ktoś podobny problem ? Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu. Mam jeszcze jeden mały problem, termometr pokazuje cały czas temperaturę -40 stopni.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano
Jak byś mógł podpowiedzieć jak zdjąć tapicerkę z drzwi tak żeby jej nie uszkodzić ? Ona siedzi chyba tylko na spinki ? Trzeba wymontowywać sterowanie lusterek ?
Opublikowano
To raczej nie to, jak zamykam wciskając rygiel od strony pasażera zamykają się zamki drzwi i klapy, a z kolei nie zamykają się wlew paliwa. Czyżby coś było nie tak z modułem sterowania centralnym zamkiem ?
Opublikowano
dalej twierdzę że w twoim prawym siłowniku umarł silnik odpowiedzialny za otwieranie i zamykanie, a funkcja potwierdzenia otwarcia i zamknięcia działa dlatego on steruje innymi zamkami gdy go otw. lub zam. ręcznie. prawdopodobnie do niego idzie 5 przewodów.