Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Może najpierw przedstawię swoją historie byłem posiadaczem naprawdę niespotykanie ładnej BMW e36(1995r) drugiej tak pięknej nie widziałem :cry2: ... do pewnego dnia siostra wzięła autko i wpakowała się nim do rowu...... bardzo głębokiego z duża szybkością autko skasowane pokrzywione calutkie (pasażer kierowcy może hamować na "Flinstona" konar ściętego drzewa wystawał w rowie i całą podłogę wyrwał...) lecz silnik i inne podzespoły są naprawdę w stanie idealnym odpala jeździ silnik m43b18 z instalacją gazową sekwencyjną BRC za którą 10.000km temu zapłaciłem sporą kwotę... Wiele czytałem ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a rzecz kryje się w zmianie sinika z bmw e36 1.6 na silnik 1.8 (115km). Czy wystarczy przełożenie silnika co jeszcze będę musiał przełożyć?? Bo znalazłem naprawdę prawie równie ładną bete ale z silnikiem 1.6 i chcę wsadzić silnik 1.8 wraz z instalacją gazową. wiele rzeczy będę musiał przełożyć? oczywiście sam bym to robił bo troszeczkę pojęcia mam. Co o tym myślicie?

Opublikowano

razem z silnikiem musisz przełożyć także komputer, wiązkę, i podzespoły dawcy.

Wypadałoby też zrobić przekładkę dyfra i skrzyni.

Jest troszkę zabawy z tym ;>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.