Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie

Czytam forum dość często i od jakiegoś czasu myślę o zmianie mojej e46 na bardzie rodzinne e91 z silnikiem 2.0d

przed zakupem moje obecnej ponad rok temu czytałem na forum o tym modelu (bena 143km) i nic specjalnego nie znalazłem. Dopiero gdy sie nim w galerii pochwaliłem dowiedziałem sie że moge mieć konkretne problemy z silnikiem a szczególnie z napinaczem łańcucha.

Teraz czas na zmianę i choć z poprzednią problemu nie miałem to teraz chciałbym mieć głowę spokojną (w miarę)

Myślę o roczniku 07/08 W modelu 320d bylo kilka różniących się mocą silników.

Pytanie- który jest najbardziej niezawodny to co mnie interesuje najbardziej.

Dzięki wielkie za pomoc

• Zarejestrowani
Opublikowano
Wszytskie silniki w E90 są na łancuchu, dlaczego nie czytacie forum ?

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
163 ona jest na pasku czy lancuchu? Mam jedna na oku w de 07r niecale 140k przebiegu mysle ze bedzie dobrze

Chcesz ściągnąć z DE do IRL ?

Opublikowano
ja ma z 9.2007 i tez ma 177 koni.W warsztacie mowili mi ze akurat te maja jakas wade fabryczna rozrzadu ale nie wiem o co dokladnie chodzi bo chyba sami do konca nie wiedzieli
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja ma z 9.2007 i tez ma 177 koni.W warsztacie mowili mi ze akurat te maja jakas wade fabryczna rozrzadu ale nie wiem o co dokladnie chodzi bo chyba sami do konca nie wiedzieli

Za to tu na forum co poniektórzy koledzy wiedzą o jaką wadę chodzi bo troszkę uszczupliło to ich portfele.

Opublikowano

Za to tu na forum co poniektórzy koledzy wiedzą o jaką wadę chodzi bo troszkę uszczupliło to ich portfele.

wiec?

:)

Opublikowano
Jest wada rozrzadu w motorach 177konnych, poczytaj forum troche to się dowiesz dokładnie jaka i na czym ona polega i ile kosztuje.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
O kto mowi, że we wszystkich? Chodzi o motor N47 (177KM) z początku produkcji zanim znależli ten problem. A czy wystąpi u Ciebie to nie wiem. Jeśli jeździsz tylko w niedziele do koscioła i w 10lat zrobisz 100kkm to mozliwe ze wogole nie wystapi. Jednym forumowiczom serwis tylnych klocków wychodzi na 90kkm a innym komputer wyrzuca zmianę na 25kkm. Coś w tym jest, jak rozumiesz aluzje :D

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
Panowie mam silnik n-47 i nastukane 170 tyś.Jakoś nie słyszę dziwnych dzwięków.177ps,silnik z początku produkcji.Ioby tak pozostało.
Opublikowano
Panowie oglądałem auto i raczej jestem na tak. Powiedzcie mi jedną rzecz czy jest sposób na sprawdzenie turbo bez sprzętu diagnostycznego. Rozchodzi się o to czy jeżeli turbo się w nim kończy poznam to po czymś?
Opublikowano

Generalnie jest to bardzo trudna rzecz do rozpoznania... Z turbiną jest tak ,że jak działa i pompuje jak należy to jest wszystko ok ale może być tak ,że nagle sie rozleci ...

Jeżeli chodzi o 2.0D to powinna pompować od ok. 2200rpm jezeli jest spelniony ten warunek (załącza sie odpowiednio) to nie ma innych opcji na rozpoznanie . Tak mi sie wydaje ,chyba ,że jest opcja sprawdzenia , o któej nie mam pojecia ... Pozdrawiam!

Opublikowano
Dzięki pytałem o to turbo bo tak słuchałem i wydawało mi się za późno sie załącza właśnie po tych 2kr. Ale skoro tak jest, to tak jest generalnie auto już prawie kupiłem jak tylko wejdę w jego posiadanie pochwale sie