Skocz do zawartości

318ti AMORTYZATORY tył - czy compact ma inne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, koledzy pomóżcie mam BMW compact i jak szukam na allegro tylnych amortyzatorów to podają że w tym samym modelu do turing, cabrio czy cupe pasują a do compactu już nie,dlaczego tak jest i jaka jest różnica.
Opublikowano

Witam

Compact ma inny amor. Całość amora jest bodaj krótsza niż w pozostałych wersjach. Ale nie ma problemu, żeby takie amory kupić, nawet na allegro...

Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie za offtopic, bo widziałem, że pytałeś w temacie o realnej cenie E36 o to samo. Nie będę tak wyrozumiały...

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Do E36 Compact tylne zawieszenie zostało zaadoptowane niemal bez zmian z modelu E30. Dlatego podzespoły tylnego zawieszenia nie pasują z innych wersji nadwoziowych E36. I tak też jest z amortyzatorem. Realoem podaje że amortyzator tylny do zawieszenia bez M-Technik w E36 Compact jest taki sam jak do E30 przed 1988 rokiem. Po tym roku zmieniła się charakterystyka pracy, ale budowa amortyzatora została bez zmian.
Opublikowano
Witam

Compact ma inny amor. Całość amora jest bodaj krótsza niż w pozostałych wersjach. Ale nie ma problemu, żeby takie amory kupić, nawet na allegro...

Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie za offtopic, bo widziałem, że pytałeś w temacie o realnej cenie E36 o to samo. Nie będę tak wyrozumiały...

Pozdrawiam

Witam

Wiem że pytałem w temacie "realna cena E36" tylko jak w wyszukiwarce wpisałem amortyzatory tył to wchodził na tą strone dlaczego nie wiem.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale jak pytałeś wcześniej dostałeś odpowiedź, wiec po co pytasz drugi raz?