Skocz do zawartości

318ti AMORTYZATORY tył - czy compact ma inne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, koledzy pomóżcie mam BMW compact i jak szukam na allegro tylnych amortyzatorów to podają że w tym samym modelu do turing, cabrio czy cupe pasują a do compactu już nie,dlaczego tak jest i jaka jest różnica.
Opublikowano

Witam

Compact ma inny amor. Całość amora jest bodaj krótsza niż w pozostałych wersjach. Ale nie ma problemu, żeby takie amory kupić, nawet na allegro...

Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie za offtopic, bo widziałem, że pytałeś w temacie o realnej cenie E36 o to samo. Nie będę tak wyrozumiały...

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Do E36 Compact tylne zawieszenie zostało zaadoptowane niemal bez zmian z modelu E30. Dlatego podzespoły tylnego zawieszenia nie pasują z innych wersji nadwoziowych E36. I tak też jest z amortyzatorem. Realoem podaje że amortyzator tylny do zawieszenia bez M-Technik w E36 Compact jest taki sam jak do E30 przed 1988 rokiem. Po tym roku zmieniła się charakterystyka pracy, ale budowa amortyzatora została bez zmian.
Opublikowano
  • Autor
Witam

Compact ma inny amor. Całość amora jest bodaj krótsza niż w pozostałych wersjach. Ale nie ma problemu, żeby takie amory kupić, nawet na allegro...

Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie za offtopic, bo widziałem, że pytałeś w temacie o realnej cenie E36 o to samo. Nie będę tak wyrozumiały...

Pozdrawiam

Witam

Wiem że pytałem w temacie "realna cena E36" tylko jak w wyszukiwarce wpisałem amortyzatory tył to wchodził na tą strone dlaczego nie wiem.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ale jak pytałeś wcześniej dostałeś odpowiedź, wiec po co pytasz drugi raz?